ΕΥΒΟΙΑ:22χρονος κλέφτης προσπάθησε να σκοτώσει αστυνομικό. Του πήρε το πιστόλι και τον πυροβόλησε


31-10-12



















Συνελήφθη χθες τα ξημερώματα, από αστυνομικούς του, ένας 22χρονος κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού και πολλές κλοπές.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική και συστηματική αστυνομική έρευνα, συνολικά δεκαοκτώ περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας και δύο κλοπές δικύκλων.

Ειδικότερα, χθες περίπου στις 01:30΄τα ξημερώματα, καταγγέλθηκε κλοπή στο Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, από τον ιδιοκτήτη καταστήματος γενικού εμπορίου που βρίσκεται στην 1η χ/θ της Εθνικής Οδού Νέας Αρτάκης – Χαλκίδας.

Στο σημείο κατάφθασε άμεσα αστυνομικός του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης, ο οποίος διαπίστωσε την παραβίαση του καταστήματος και εντόπισε τον 22χρονο δράστη να εξέρχεται από αυτό κρατώντας δύο ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν ηλεκτρικά είδη, αξίας 1.000 περίπου ευρώ, τα οποία είχε μόλις αφαιρέσει από το κατάστημα.

Ο αστυνομικός επιχείρησε να ακινητοποιήσει τον δράστη, πλην όμως αυτός τράπηκε σε φυγή. Ακολούθησε πεζή καταδίωξη, κατά την οποία ο δράστης κατελήφθη από τον αστυνομικό σε απόσταση 50 περίπου μέτρων από το κατάστημα. Στην προσπάθεια του ο αστυνομικός να τον δεσμεύσει, ο 22χρονος πρόβαλε αντίσταση με σκοπό να ματαιώσει την σύλληψή του.

Έπειτα από συμπλοκή, ο δράστης δεν δίστασε να αποσπάσει το πιστόλι του αστυνομικού και να πυροβολήσει σε βάρος του δύο φορές με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Τελικά η μία από τις δύο βολίδες έπληξε τον δράστη, ο οποίος αυτοτραυματίσθηκε ελαφρά στον δεξί του μηρό και συνελήφθη, ενώ στο σημείο είχαν στο μεταξύ προστρέξει για να συνδράμουν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας.

Ο 22χρονος μετά την σύλληψή του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Επίσης, στο ανωτέρω Νοσοκομείο διεκομίσθη και ο αστυνομικός που τον συνέλαβε με τραύματα στα χέρια από την πάλη που προηγήθηκε.

Μετά από έρευνα εντοπίστηκε πλησίον του καταστήματος μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, με την οποία όπως προέκυψε ο 22χρονος μετέβη στο κατάστημα και για την οποία είχε δηλωθεί η κλοπή της την 24-10-2012 στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Αρτάκης.

Από την συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση προανακριτικού υλικού, προέκυψε ότι ο δράστης το τελευταίο 20ήμερο είχε διαπράξει συνολικά στις περιοχές της Χαλκίδας, Νέας Αρτάκης και Ψαχνών Ευβοίας:

Τέσσερις κλοπές - διαρρήξεις σε πρατήρια υγρών καυσίμων.

Δεκατέσσερις Κλοπές - διαρρήξεις σε διάφορα καταστήματα και συγκεκριμένα σε κρεοπωλείο, κατάστημα εμπορίας κρασιών, κατάστημα εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων, μάντρα εμπορίας οικοδομικών υλικών, κατάστημα PET SHOP, επιχείρηση με εξοπλισμό καταστημάτων, αλευρόμυλο, κατάστημα αγροτικών εφοδίων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ευβοίας, κατάστημα εμπορίας βιομηχανικών ειδών, κατάστημα με γεωπονικά και γεωργικά είδη, κατάστημα αναψυκτήριο – περίπτερο, γραφείο λογιστηρίου επιχείρησης υλικών οικοδομών, κατάστημα γενικού εμπορίου και κατάστημα εμπορίας κρεάτων.

Δύο κλοπές τροχοφόρων μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο.

Η λεία που αποκόμισε ο 22χρονος από την παράνομη δράση του, ήταν το χρηματικό ποσό των 3.405 ευρώ, τέσσερις 4 φορητοί ηλεκτρονικοί φορητοί υπολογιστές, μία σταθερή μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, μία 1 φωτογραφική μηχανή, ,συλλεκτικά γραμματόσημα, είδη καπνού και τροφίμων και άλλα μικροαντικείμενα των παθόντων, που η αξία τους ξεπερνάει τις 10.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο δράστης στις περισσότερες περιπτώσεις εισέβαλε στα καταστήματα αφού πρώτα έσπαζε τις τζαμαρίες τους με τσιμεντόλιθους, μεγάλες πέτρες ή βαριά μεταλλικά αντικείμενα.

Τα κατασχεθέντα ηλεκτρικά είδη, καθώς και η κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα που βρέθηκε πλησίον του καταστήματος, αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί αύριο (0-10-2012 ενώπιον του κ. Ανακριτή Χαλκίδας

Πηγή: http://www.lamiastar.gr

Σχόλια