Ημερίδα για τις επεκτάσεις Μετρό και Τραμ προς Πειραιά

18-10-12










Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. κ.Χρήστος Τσίτουρας παρουσίασε αναλυτικά όλες τις πτυχές των επεκτάσεων του Μετρό και του Τραμ προς τον Πειραιά σε ειδική... Ημερίδα που διοργανώθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012.

Στην Ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Γ. Κασιμάτης , ο Πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Α. Μιχάλαρος, ο Πρόεδρος του ΕΣΠ κ. Γ. Ζησιμάτος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Σ. Διαμαντίδης και ο Διοικητής της Τροχαίας Πειραιά κ. Σ. Λάσκος, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα οφέλη της επέκτασης των δυο μέσων σταθερής τροχιάς στο μεγαλύτερο Λιμάνι της χώρας και ειδικότερα στη συνεισφορά τους στην επίλυση του συγκοινωνιακού προβλήματος της πόλης, στην αισθητική αναβάθμιση, στην βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας της ζωής των πολιτών, στο περιβάλλον και στην τόνωση της οικονομίας και της αναπτυξιακής πορείας του Πειραιά.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ κ.Χρήστος Τσίτουρας παρουσίασε διεξοδικά τις επεκτάσεις του Μετρό (που ήδη κατασκευάζεται) και του Τραμ (που σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή του) προς τον Πειραιά και τόνισε την σπουδαιότητα των δύο έργων, όχι μόνον για τα συγκοινωνιακά οφέλη αλλά και για τις γενικότερες αναπλάσεις και αισθητικές παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν παράλληλα στη πόλη του Πειραιά.

Επίσης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. κ. Χρήστος Τσίτουρας ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί μια δεύτερη αντίστοιχη Ημερίδα μόνον για την επέκταση του Τραμ προς τον Πειραιά αμέσως μόλις πραγματοποιηθεί η υπογραφή σύμβασης του έργου.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν οι Βουλευτές Πειραιά κ.κ. Κ. Κατσαφάδος, Θ. Δρίτσας, Μ. Ρεπούση Α. Νεράντζης και Μ. Γιαννακάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Δ. Κατσικάρης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Σ. Διαμαντίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Π. Κουβάτσος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νήσων κ. Σ. Σπυρίδων, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά κ. Α. Καλογερόγιαννης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Σ. Μανουσάκης, ο Γενικός Δ/ντής του ΟΛΠ και Πρόεδρος MedCruise κ. Σ. Χατζάκος, ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου κ. Δ. Αρμενάκης, η Αντιπρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Α. Βερυκοκίδου και Β. Μουζάκης αντίστοιχα, Πρόεδροι Συλλόγων και εκπρόσωποι φορέων, στελέχη της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., καθώς και επιχειρηματικός κόσμος του Πειραιά, που συμμετείχε ενεργά με ερωτήσεις σχετικές με τα έργα.

Πηγή:http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια