ΗΠΑ: Σε συναγερμό οι πυρηνικοί σταθμοί λόγω του κυκλώνα Σαντι

30-10-12

















Ενας πυρηνικός σταθμός των βορειο-ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών υποχρεώθηκε να διακόψει τη λειτουργία του εξαιτίας του κυκλώνα Σάντι.

Στην ανακοίνωση της Ρυθμιστικής Επιτροπής Πυρηνικής Ενέργειας αναφέρεται οτι ολοι οι σταθμοί παραμένουν ασφαλείς και υπό έλεγχο, μέσα αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων είναι διαθέσιμα και επιθεωρητές της Επιτροπής έχουν τοποθετηθεί επί τόπου".

Στο Νιού Τζέρσι, σε κατάσταση συναγερμού κηρύχθηκε το βράδυ στον πυρηνικό σταθμό του Όιστερ Κρικ εξαιτίας της ανόδου των ύψους του νερού. Ο αντιδραστήρας του σταθμού δεν βρισκόταν σε λειτουργία, εξαιτίας προγραμματισμένης διακοπής που δεν είχε σχέση με την καταιγίδα.

Ο συναγερμός στο επίπεδο 2 της τετράβαθμης κλίμακας κηρύχθηκε εξαιτίας της ανόδου των υδάτων στο επίπεδο επιφυλακής.
"Το επίπεδο του ύδατος στην υδραυλική εγκατάσταση ανέβηκε εξαιτίας της πλημμυρίδας, της κατεύθυνσης των ανέμων κιαι της θύελλας. Το ύψος των υδάτων αναμένεται να μειωθεί εντός των προσεχών ωρών", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες που παράγουν το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας του Νιού Τζέρσι έφθασαν νωρίτερα στα πρόθυρα της διακοπής της λειτουργίας τους εξαιτίας των σφοδρών ανέμων του κυκλώνα Σάντι και της ανόδου της στάθμης του νερού, σύμφωνα με εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας Public Service Electric and Gas. Πρόκειται για τους αντιδραστήρες Salem Unit 1 και Hope Creek στις όχθες του ποταμού Ντελαγουέρ , που χωρίζει τις πολιτείες του Νιού Τζέρσι και της Πενσιλβανίας.

Πηγή http://www.onalert.gr/

Σχόλια