Υπογράφηκαν οι συμβάσεις κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Τανάγρας

10-10-12















Υπέγραψαν την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012, τη σύμβαση για την έναρξη της εργασίας τους, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τανάγρας στο Σχηματάρι, παρουσία του Δημάρχου Τανάγρας κ. Γεωργίου Ευάγγελου και των Αντιδημάρχων κ. Κορλού Γεώργιου και κ. Μπλάνα Χρήστου καθώς και των Δημοτικών Συμβούλων κ. Κανέλλου Αντώνιου και κ. Καψάλη Απόστολου, οι πενήντα δύο προσληφθέντες, στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, οι οποίοι θα απασχοληθούν για πέντε μήνες στο Δήμο Τανάγρας, σε διάφορες ειδικότητες και θα υποστηρίξουν υφιστάμενες, αλλά και νέες δομές του Δήμου.


Στην υπογραφή των συμβάσεων παρευρέθηκαν επίσης οι επιστημονικοί συνεργάτες του ΙΝ.Ε. Γ.Σ.Ε.Ε., όπου είναι ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος.
Συνολικά, 52 άνεργοι διαφόρων ειδικοτήτων θα απασχοληθούν μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Τανάγρας, σε δεκαέξι δράσεις που θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται από τη Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012.

Στη διάρκεια της υπογραφής των συμβάσεων εργασίας, ο Δήμαρχος Τανάγρας, κ. Γεωργίου Ευάγγελος, αφού ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους του ΙΝ.Ε. Γ.Σ.Ε.Ε., που με σθένος και οργανωτικότητα εργάστηκαν για τη διεκπεραίωση των διαδικασιών της προκήρυξης και των αποτελεσμάτων, ανέφερε:
«Ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας μέσω του οποίου θα πραγματοποιηθεί μια σειρά αναγκαίων παρεμβάσεων στο Δήμο μας, οι οποίες προσδιορίζονται από το Μνημόνιο Συνεργασίας που είχαμε εδώ και καιρό υπογράψει με το ΙΝ.Ε. Γ.Σ.Ε.Ε.. Έτσι, οι επιτυχόντες της προκήρυξης θα απασχοληθούν σε τομείς παρέμβασης όπως: Φυσικό Περιβάλλον, Αστικό Περιβάλλον, Πολιτισμός, Παιδεία, Κοινωνικός τομέας, Πολιτική Προστασία, Αθλητισμός.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Τανάγρας, ζητώντας από τους επιτυχόντες συνέπεια και υπευθυνότητα στη λειτουργία τους, τόνισε ότι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, με την αυτοδιοίκηση να δοκιμάζει την αντοχή της, το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αφ’ ενός θα ανακουφίσει τους ανέργους και αφ’ ετέρου θα προσφέρει στο Δήμο πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό για την προώθηση των δράσεων που προβλέπει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και έτσι δίνει στους Δήμους μια δυνατότητα να υλοποιήσουν δράσεις αναγκαίες και απαραίτητες για τους δημότες».

Στην εκδήλωση ο Επιστημονικός Συνεργάτης του ΙΝ.Ε. Γ.Σ.Ε.Ε., Σπύρος Βογιατζής μίλησε στους συμβασιούχους για τους σκοπούς του προγράμματος και τις διαδικαστικές λεπτομέρειες, παραθέτοντας ενημερωτικές πληροφορίες προς τους επιτυχόντες.

Ειδικότερα, οι δράσεις τις οποίες θα στελεχώσουν οι συμβασιούχοι του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Τανάγρας είναι οι εξής:
1. Καθαριότητα πρασίνου – παραλιών
2. Καθαρισμός - επιτήρηση Ασωπού ποταμού
3. Κατασκευή πάρκου διάσωσης ελληνικών οικόσιτων ρατσών
4. Πρόγραμμα Δημιουργίας Ποδηλατοδρόμων
5.Αναβάθμιση χώρου υπάρχουσας τεχνικής Λίμνης στην Δημοτική Ενότητα Δερβενοχωρίων
5. Αισθητική και οικολογική αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων, πάρκων, παιδικών χαρών και σχολικών αυλών στο Δήμο Τανάγρας
6. Πολιτιστικές Εκδηλώσεις
7. Φύλαξη σχολικών κτιρίων
8. Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας για μετανάστες
9. Κοινωνικό Παντοπωλείο
10. Ενδοοικογενειακή Βία
11. Κοινωνική Μέριμνα Πολιτών
12. Καθαριότητα Αλσών
13. Καθαρισμός και πυροπροστασία δασών
14. Καθαρισμός και μικρές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις ρεμάτων στο Δήμο Τανάγρας
15. Καθαριότητα – συντήρηση χαντακιών
16. Μαζικός Αθλητισμός

Το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδιασμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» που ανέπτυξε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης».

Πηγή:http://www.viotiashop.gr

Σχόλια