Μητσοτάκης: Η Ευρώπη έχει αποφασίσει να σώσει την Ελλάδα

26-10-12

















Αισιόδοξος πως, ακόμη και με υποχώρηση των πιστωτών, θα βρεθεί λύση στη διαφορά που έχει προκύψει περί τα εργασιακά, εμφανίστηκε... ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε διάλογο που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, στη Βουλή.

Κληθείς να εκτιμήσει εάν τελικά ο Φώτης Κουβέλης θα υπαναχωρήσει από τη στάση που κρατά έναντι των αξιώσεων της τρόικας για τα εργασιακά, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε:

«Και γιατί να μην υποχωρήσουν οι Γερμανοί;».

«Πιστεύω πως θα βρεθεί λύση, γιατί η Ευρώπη έχει αποφασίσει να σώσει την Ελλάδα. Το καράβι δεν θα βουλιάξει μέσα στο λιμάνι» εκτίμησε ο πρώην πρωθυπουργός. Παράλληλα, έκρινε πως «η πολιτική ηγεσία δεν βοηθά να γίνει η Ελλάδα ανταγωνιστικό κράτος, καθώς, αντί να πει τα πράγματα με τ' όνομά τους, μιλά για κόκκινες γραμμές και πράσιν' άλογα».

«Για να επιβιώσουμε, πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικό κράτος και να μάθουμε να ζούμε με αυτά που παράγουμε. Η πολιτική ηγεσία, οφείλει να το πει καθαρά στους πολίτες» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο διάλογος του κ. Μητσοτάκη με τους συντάκτες ήταν ο εξής:

-Είμαι αισιόδοξος ότι τελικά θα βρεθεί λύση

-Θα υποχωρήσει ο Κουβέλης;

-Και γιατί να μην υποχωρήσουν οι Γερμανοί;


-Εγώ πιστεύω ότι η λύση θα βρεθεί γιατί η Ευρώπη έχει αποφασίσει να σώσει την Ελλάδα. Το καράβι δεν θα βουλιάξει μέσα στο λιμάνι. Το πρόβλημα δεν είναι τι θα γίνει τώρα, αλλά τι θα γίνει μετά. Αν η Ελλάδα θα γίνει ανταγωνιστικό κράτος. Και σ' αυτό η πολιτική ηγεσία δεν βοηθάει γιατί δεν λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Αντ' αυτού ακούμε για κόκκινες γραμμές και πράσινα άλογα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι για να επιβιώσουμε πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικό κράτος και να μάθουμε να ζούμε με αυτά που παράγουμε. Και αυτό η ηγεσία οφείλει να το πει καθαρά στους πολίτες.

ethnos.gr

Σχόλια