Βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες στον αέρα που αναπνέουν οι Ιταλοί!

31-10-12














Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, ο αέρας σε διάφορες πόλεις της Ιταλίας, δεν είναι μολυσμένος μόνο από ρύπους αλλά και από...

μικρές έστω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών!

Ερευνητές από το ιταλικό Ινστιτούτο Ατμοσφαιρικής Μόλυνσης, δημοσίευσαν μελέτη ενός που διήρκεσε ένα χρόνο και όπως φαίνεται βρέθηκαν μετρήσιμες ποσότητες ναρκωτικών στον αέρα 8 μεγάλων πόλεων της γειτονικής χώρας!

Οι ερευνητές βρήκαν ίχνη μαριχουάνας και κοκαΐνης και στις 8 πόλεις, με την υψηλότερη συγκέντρωση να παρατηρείται στο Τορίνο και τη χαμηλότερη στο Παλέρμο. Ανάμεσα στις υπόλοιπες ουσίες που ανιχνεύτηκαν περιλαμβάνεται και η νικοτίνη.

Ωστόσο, η συγκέντρωση κοκαΐνης στον αέρα του Τορίνο ήταν 26 νανογραμάρια ανά κυβικό μέτρο, και έτσι οι Αρχές της πόλης δεν εξέφρασαν ανησυχία. Ενδεικτικά ας σημειωθεί ότι ένας κόκκος αλατιού είναι περίπου 80.000 νανογραμάρια.

Από την άλλη, τις «φοιτητουπόλεις» Φλωρεντία και Μπολόνια ανιχνεύτηκαν οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σωματιδίων μαριχουάνας.

Η έρευνα, σύμφωνα με τους μελετητές, δίνει πληροφορίες για τη γεωγραφική κατανομή στη χρήση ναρκωτικών ουσιών και ελπίζουν τα αποτελέσματα να χρησιμοποιηθούν από τις αστυνομικές Αρχές.

thestival.gr

Σχόλια