Στο φως απάτη μέσω ιστοσελίδων για το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

11-10-12














Δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου κατ' εξακολούθηση σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από καταγγελίες για ιστοσελίδες που αφορούσαν τον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»...
με διευθύνσεις www.thessalonikiairport.com, www.thessaloniki-airport.com, www.airport-thessaloniki.com και www.thessalonikiairport.org και υποτιθέμενο διαχειριστή την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Συγκεκριμένα, χαρακτηριστικό των ιστοσελίδων αυτών είναι ότι χρησιμοποιούν παραλλαγές της αγγλικής ονομασίας «Thessaloniki airport», εξαπατώντας και δίνοντας την εντύπωση ότι αφορούν τον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και ότι διαχειριστής τους είναι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.



Επίσης, εμφανίζονται να παρέχουν τη δυνατότητα κράτησης αεροπορικών εισιτηρίων και ανακριβείς - μη έγκυρες πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.
Η σχετική έρευνα άρχισε ύστερα από καταγγελίες της Διεύθυνσης Αεροπορικής Εκμετάλλευσης, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και του Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και στο πλαίσιο ενδελεχούς ψηφιακής ανάλυσης που πραγματοποίησαν στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι οι ανωτέρω ιστοσελίδες φιλοξενούνται σε διακομιστές (servers) που βρίσκονται σε χώρες του εξωτερικού και συγκεκριμένα την Ολλανδία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.
Ταυτόχρονα για την ύπαρξη των εν λόγω ιστοσελίδων ενημερώθηκαν μέσω της Interpol οι αρμόδιες αρχές του εξωτερικού.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Πηγή:http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Σχόλια