ΘΗΒΑ:Ημέρες" της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας

4-10-12













Με τον καλύτερο τρόπο και το πιο ενθουσιώδες κοινό -αυτό των παιδιών -έκλεισαν οι "ΙΩΝΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ" πολιτισμού και παράδοσης την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου που διοργάνωσε η Ένωσης Μικρασιατών Θήβας για τα 90 χρόνια μνήμης.

Παρά τις δυσκολίες λόγω καιρικών συνθηκών και την αλλαγή σε κάποιες ημερομηνίες τα μέλη της Ένωσης ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στην πρόσκληση του Δ.Σ. και ευχαριστήθηκαν ποιοτικές εκδηλώσεις και υπέροχες βραδιές...



Το ξεκίνημα έγινε την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου στις 20:30 με την κινηματογραφική ταινία «Μας χωρίζει μια θάλασσα» της Πανελλήνιας Ένωσης Εφεσίων, σε σκηνοθεσία Αντώνη Παπαδόπουλου που συγκίνησε του θεατές. Παραβρέθηκε και τιμήθηκε η κα Νάνση Χόρτον, κόρη του Γενικού Πρόξενου George Horton το 22 στη Σμύρνη.

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 19:00 έγιναν τα εγκαίνια του νέου χώρου της Ένωσης για Βυζαντινή Μουσική στην πλατεία Συνοικισμού και έκθεση φωτογραφικού αρχείου μιας οικογένειας …κομμάτι τις ιστορίας του Συνοικισμού.(Αρχείο οικογένειας Αθηνάς Παπαγεωργίου).

Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου μια πολύ ουσιαστική ιστορική αναδρομή με εικόνα και αφήγηση για «την Σμύρνη μέσα από τις Καρτ-ποστάλ» από τον Λουκά Χριστοδούλου αντιπροέδρου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Δήμου Ν.Ιωνίας Αττικής. Πολύ ιδιαίτερη και η έκθεση φωτογραφίας που υπήρχε στο χώρο του συνεδριακού κέντρου.

Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου το βραδάκι έγινε η « Μικρασιατική βεγγέρα στη γειτονιά » με την πολύ μεγάλη συμμετοχή από τις κυρίες μέλη της Ένωσης που μαγείρεψαν παραδοσιακά και Μεσογειακά και προσέφεραν ιδιαίτερα εδέσματα σε εμφάνιση και νοστιμιά.. Το κρασί ήταν προσφορά της ΙΝΟ και το γλέντι κράτησε για αρκετές ώρες με χορό και τραγούδι από όλους τους παρευρισκόμενους.


Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου οι λιλιπούτειοι φίλοι μας απόλαυσαν ένα τρίωρο παιχνίδι, μιας και η κεντρική πλατεία της Θήβας πλημμύρισε από παιδιά που έκαναν μουσικό-κινητικές ασκήσεις , χόρεψαν , ζωγράφισαν πήραν μπαλονοκατασκευές ζωγράφισαν τις φατσούλες τους και διασκέδασαν από το μέλος μας ηθοποιό & παιδαγωγό Μαρία Δεληκωνσταντίνου που ήρθε για να στηρίξει την Ένωσης Μικρασιατών όσο και από το μέλος μας παιδαγωγό Χρυσούλα Τσαχτσίρη και τους Αμπάρτζαλους που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε όλες τις κυρίες που προσέφεραν τα εδέσματα για την Μικρασιατική βεγγέρα
Ευχαριστούμε την ΙΝΟ για την προσφορά σε κρασί.
Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της ΔΗ.ΚΕ.Θ Ηλεία Πέτραινα για την ευγενική παραχώρηση του Συνεδριακού
Ευχαριστούμε τα μέλη μας :
Ανδρέα Χατζησταμάτη Αντιδήμαρχο, την Μαρία Δεληκωνσταντίνου και Χρυσούλα Τσαχτσίρη , τους Κώστα Μαργαρίτη , Κώστα Τσολάκο και Βαγγέλη Ηρακλέου, τον Γιώργο Καπάνταη , τα βιβλιοπωλεία Τάσος Σαμιώτης και Βαρβάρας Κεφαλά-Παναγιωτίδη για την γραφική ύλη, τον Φάνη Μούρτο για τα φωτιστικά, τους ηλεκτρολόγους Νίκο Πανουργιά και Αντώνη Τσαουλιά για την εγκατάσταση στο νέο χώρο, την Αθηνά Παπαγεωργίου για το αρχείο φωτογραφιών, τον Στράτο Στρατέλο για την επεξεργασία του αρχείου, τον Μαρίνο Αλεξανδρόπουλο για την εκτύπωση του αρχείου, και το μεζεδοπολείο-εστιατόριο Λαδόκολλα.
Ευχαριστούμε τον Λουκά Χριστοδούλου τον Αντώνη Παπαδόπουλο και την θεατρική ομάδα ΈΦΕΣΟΣ , για την συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις .

Ευχαριστούμε το star κεντρικής Ελλάδας και τον κάμεραμαν Σπύρο Παναγιώτου, τις εφημερίδες Εν Δελφοίς , Βοιωτικά Νέα , Ώρα της Βοιωτίας , το exeisminima και mikrasiatis.gr που κάλυψαν τις εκδηλώσεις.
Θεματικές εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια μνήμης θα γίνουν και μεμονωμένα μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Υπενθυμίζουμε ότι ξεκινούν από 1 Οκτώβρη την λειτουργία τμημάτων, για όσους θέλουν να εκφραστούν μέσα από την τέχνη ( θέατρο- μουσική- χορωδία) να γνωρίσουν την παράδοση και την πολιτιστική μας κληρονομιά μέσα από τον χορό, και να συμμετέχουν σε δράσεις εθελοντισμού
Πληροφορίες :
Χορ/κό Ενηλίκων :6944509334, Τετάρτη 19:00-20:30
(Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων )
Χορ/κό Μαθητών : 69780468517 , Σαββατο 10:00-14:00
( 3ου Νηπιαγωγείου Θήβας )
Μεικτή Χορωδία : 6986586657 , Τετάρτη 18:00
( Μικρασιατική εστία )
Παιδική Χορωδία : 6982481894 , Τετάρτη 19:00
( Μικρασιατική εστία )
Βυζαντινή μουσική :6974362303,
Μουσικό τμήμα & εκμάθησης μουσικών οργάνων: 6980647813
Τμήμα Εθελοντών 6936181817,
Θηβαϊκή Σκηνή : 6983573814

Πηγή:http://aliartos-city.blogspot.gr

Σχόλια