Αρχές Οκτώβρη η πληρωμή για την επανασπορά του βαμβακιού

2-10-12




















Στις αρχές Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, οι πληρωμές του ΕΛΓΑ για τα έξοδα της επανασποράς στο βαμβάκι, χωρίς... ακόμα όμως να είναι κανείς σε θέση να προσδιορίσει την ακριβή ημερομηνία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, αυτό το διάστημα επιλύονται κάποια τεχνικά θέματα και το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, ο Οργανισμός θα μπορέσει να καταβάλει τις πληρωμές προς τους παραγωγούς. Ωστόσο από την πλευρά τους οι παραγωγοί κάνουν λόγο για μεγάλη καθυστέρηση.

Στο θέμα αναφέρθηκε σε πρόσφατες δηλώσεις του στον ΑγροΤύπο ο βαμβακοπαραγωγός και πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας, κ. Χρήστος Σιδερόπουλος τονίζοντας ότι: «Στις 27 Μαΐου είχαμε τις ζημιές από το χαλάζι. Ο ΕΛΓΑ υποσχέθηκε ότι στις 20 Σεπτεμβρίου θα πλήρωνε την επανασπορά. Ούτε την επανασπορά όμως πλήρωσε ούτε έχουν έρθει πορίσματα για το ποσοστό της ζημιάς».

Υπενθυμίζουμε ότι την περίοδο αυτή ξεκίνησε και η συγκομιδή της φετινής καλλιέργειας βάμβακος. Με την παραγωγή να αναμένεται μειωμένη οι παραγωγοί αναμένουμε από την ερχόμενη εβδομάδα επίσημες ανακοινώσεις και για την τιμή παράδοσης του βαμβακιού στα εκκοκκιστήρια.

Πηγή:ileiapost.gr

Σχόλια