Στον Ακάμα αγοράζει έπαυλη ο Μπίλ Γκέιτς

23-10-12


















Στην Κύπρο σκέφτεται να επενδύσει ο Μπιλ Γκέιτς και συγκεκριμένα σε μια έπαυλη στον Ακόμα για την οποία ο γνωστός πολυεκατομμυριούχος έκανε... προκράτηση για όποτε το έργο δημιουργηθεί.

Ενθουσιασμένος φαίνεται να είναι ο διάσημος ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, με το όραμα του μεγαλοεπιχειρηματία Φώτου Φωτιάδη για δημιουργία ενός μοναδικού στην Ευρώπη «κέντρου αναψυχής, υγείας και ευεξίας», στον Ακάμα και στην τεράστια έκταση η οποία του ανήκει.

Το «Κτήμα Φωτιάδη» είναι μια τεράστια έκταση φυσικής ομορφιάς που εκτείνεται από τα Λουτρά της Αφροδίτης μέχρι τη Φοντάνα Αμορόζα.

Σύμφωνα με τον κ.Φωτιάδη το έργο που έχει σχεδιαστεί , βάσει μελέτης θα φέρνει 145 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στον τόπο, θα απασχολεί μονίμως 2.000 ανθρώπους, θα στοιχίσει με τα σημερινά δεδομένα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Το έργο θα περιλαμβάνει του Γκραν Κάνυον Αμερικής, κέντρο ψυχικής ανάτασης και ευεξίας, μαρίνα, ξενοδοχεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, παραδοσιακές καλλιέργειες, βυζαντινά λουτρά, κέντρο ιππασίας, κέντρο παρακολούθησης ατμοσφαιρικών δεδομένων και ποιότητας νερού σε συνεργασία με το Χάρβαρντ, και πολυτελείς επαύλεις προς πώληση, όπως ανέφερε και ο κ. Φωτιάδης.

Βέβαια τις πιο πάνω πολυτέλειες θα απολαμβάνουν μόνο όσοι διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα καθώς στόχος θα είναι να έρχονται άνθρωποι που θα πληρώνουν για να απολαύσουν την μαγεία του έργου αυτού. Άλλωστε η αξία πώλησης θα κυμαίνεται από δύο μέχρι πέντε εκατομμύρια ευρώ. Και όπως αναφέρθηκε πιο πάνω ήδη την κεντρική έπαυλη «προ-κράτησε» ο Μπίλ Γκέιτς.

filoksenos.blogspot.gr

Σχόλια