Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Απέλυσαν με... email 170 συμβασιούχους Καθηγητές

26-10-12




















"Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο απολύει 170 συμβασιούχους διδάσκοντες από το δυναμικό του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του (ΣΕΠ), οι οποίοι είναι...επιφορτισμένοι με την επίβλεψη μεταπτυχιακών διατριβών", όπως καταγγέλλουν σήμερα με ερώτηση τους στη Βουλή έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων η Μαρία Κανελλοπούλου. "Οι απολύσεις ανακοινώθηκαν στους εργαζόμενους με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι συμβασιούχοι διδάσκοντες είχαν ήδη περάσει από ακαδημαϊκή αξιολόγηση από τους φοιτητές και τον συντονιστή της ενότητας και είχαν κριθεί για πολλοστή φορά με αντικειμενικό σύστημα μοριοδότησης, ενώ τους είχε ήδη ανατεθεί κατά τη διαδικασία που προβλέπεται από το ΕΑΠ - η επίβλεψη μεταπτυχιακών διατριβών", συνεχίζει το κείμενο της ερώτησης.

Και προστίθεται: "Η απόφαση αυτή ελήφθη στην υπ. αρ. πρωτ. 229/25-9-2012 συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, σε συνέχεια οπως αναφέρεται σχετικής απόφασης του Υπουργείου, όπου προβλέπεται η μείωση του αριθμού των μελών ΣΕΠ από 1700 σε 1530.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η μη ανανέωση των συμβάσεων του επιστημονικού προσωπικού που ήταν επιφορτισμένο με την επίβλεψη διπλωματικών εργασιών δεν θα επιφέρει κανένα δημοσιονομικό όφελος. Αυτές τις επιβλέψεις θα τις αναλάβουν άλλοι διδάσκοντες, παρότι πολλοί δεν το επιθυμούν, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον υπερβολικό φόρτο εργασίας δίχως να υποβαθμιστεί η ποιότητα των σπουδών.

Τονίζουμε ότι το ΕΑΠ είναι αυτοχρηματοδοτούμενο ίδρυμα, με ελάχιστα χρήματα από την κρατική χρηματοδότηση. Τέλος, θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι ένα μεγάλο ποσοστό αυτών που εργάζονται ως μέλη ΣΕΠ στο ΕΑΠ δεν έχουν κάποιο άλλο έσοδο, καθώς είναι νέοι επιστήμονες, που οι νέες συνθήκες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν τους επιτρέπουν να εργαστούν.

Επειδή δεν είναι δυνατό, εν μέσω οξύτατης κοινωνικής κρίσης, να γίνονται απολύσεις χωρίς κανένα λόγο,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

1) Που αποσκοπεί η μη ανανέωση των συμβάσεων των ΣΕΠ στους οποίους είχε ήδη ανατεθεί η επίβλεψη διπλωματικών εργασιών;

2) Προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθούν οι απολυμένοι συμβασιούχοι που αναλαμβάνουν την επίβλεψη διπλωματικών εργασιών;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Τάσος Κουράκης
Θεανώ Φωτίου
Νίκος Συρμαλένιος
Γιώργος Πάντζας
Μαρία Κανελλοπούλου
Τζένη Βαμβακά"

Πηγή http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

Σχόλια