Αυτές είναι οι super τροφές που βελτιώνουν την εμφάνισή μας!

24-10-12

















Όλοι έχουμε καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να τρεφόμαστε σωστά. Οι διατροφικές μας συνήθειες μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση... του δέρματoς, των νυχιών, των μαλλιών, ακόμα και της μυïκής μας μάζας.
Προσοχή λοιπόν! Αυτές οι τροφές, σίγουρα μόνο καλό μπορούν να μας κάνουν. Δώστε προσοχή:
1. Kόκκινο λάχανο: είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης C και βιταμινών του συμπλέγματος B. Περιέχει θρεπτικά συστατικά όπως: ασβέστιο, κάλιο, νάτριο και φώσφορο. Έχει περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες (από το λευκό) ενώ η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C είναι 6-8 φορές μεγαλύτερη. Το κόκκινο λάχανο αποτοξινώνει τον οργανισμό μας και έχει πολύ καλή επίδραση στο δέρμα.

2. Αβοκάντο: Eίναι ένα φρούτο πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες και θρεπτικά αιθέρια έλαια. Περιέχει τις βιταμίνες Α,Ε,Β οι οποίες θρέφουν δέρμα και μαλλιά.

3. Σπανάκι: Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνη A, B, C αλλά και σε ασβέστιο, σίδηρο και φυλλικό οξύ. Μπορεί να τονώσει τον οργανισμό και βελτιώσει την ποιότητα της επιδερμίδας. Επιπλέον, βοηθάει και στη διατήρηση της καλής υγείας των ματιών μας.

4. Μπανάνα: Λόγω του ότι είναι πλούσια σε βιταμίνες A,B,C και D είναι πολύ ευεργετική για την επιδερμίδα σας. Βοηθάει στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος καθώς και προσφέρει extra λάμψη στην επιδερμίδα.

5. Παντζάρι: Το λαχανικό αυτό είναι πολύ ευεργετικό, καθώς λόγω της βεταΐνης που περιέχει, επιταχύνει τη διαδικασία διάσπασης του λίπους. Ευεργετικό λοιπόν λόγω βιταμινών και βοηθάει και στο αδυνάτισμα! Τι άλλο να ζητήσουμε;

6. Aυγά: Περιέχουν βιοτίνη και σίδηρο, τα οποία επιταχύνουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Επιπροσθέτως, λόγω της μεγάλης ποσότητας πρωτεινών που περιέχουν, βοηθάνε στο χτίσιμο μυών και υγιούς σώματος.

7. Κρεμμύδι: Είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας καθώς είναι διάσημο για τις αντιμικροβιακές και αντικαρκινικές ιδιότητές του! Ακόμη περιέχει ουσίες που βοηθούν στην καλή υγεία των δοντιών.
Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με αυτές τις τροφές και επωφεληθείτε!

queen.gr

Σχόλια