ΒΟΙΩΤΙΑ:Η δράση των βουλευτών της Βοιωτίας σε αριθμούς

7-11-12























Την Βουλή και πιο συγκεκριμένα τους βουλευτές με αριθμούς σύμφωνα με την δράση που έχουν αναπτύξει παρουσιάζει το περιοδικό «Επιθεώρηση γα τη Βουλή και Ευρωβουλή», στο τεύχος του Οκτωβρίου.
«Ανάβει σιγά-σιγά η μάχη των βουλευτών σε όλες τις κατηγορίες και τα πεδία των δράσεων, που έχει ο καθένας, για να ανταποκριθεί στην εντολή των εκλογέων. Τουλάχιστον στο επίπεδο των αριθμών, η μάχη αυτή είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, αφού υπάρχουν τέσσερα πεδία και απεριόριστες δυνατότητες για να «μετρήσει» ο καθένας με τις δυνάμεις του: Οι ομιλίες στην Ολομέλεια της Βουλής, οι ερωτήσεις, αλλά και οι αναφορές που μπορεί να καταθέσει, καθώς και η συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές», αναφέρει μεταξύ άλλων το περιοδικό.

Ωστόσο να πούμε ότι στην συμμετοχή στις επιτροπές υπάρχει και κάποιο οικονομικό κίνητρο αφού προβλέπεται κάποια αποζημίωση ανά συμμετοχή – διόλου ευκαταφρόνητη αν την συγκρίνουμε με τα εργατικά μεροκάματα που «κυκλοφορούν» αυτή τη περίοδο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα από τις 18 Ιουνίου, που μετρά η τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος προηγείται στην κατηγορία των ομιλιών, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα στις ερωτήσεις, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος στις αναφορές και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμένης στις επιτροπές.
Στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού Επιθεώρηση γα τη Βουλή και Ευρωβουλή» καταγράφεται η κοινοβουλευτική δραστηριότητα των βουλευτών όλων των Κομμάτων μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2012.
Εμεί εδώ θα παραθέσουμε τα στοιχεία για τους βουλευτές της Βοιωτίας και με βάση αυτά θέτουμε και ένα κουίζ: Με τα στοιχεία που βλέπετε ποιοι βουλευτές θα ψηφήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και ποιοί όχι;
Επίσης για να σας διευκολύνουμε στην απάντηση παραθέτουμε και τα στοιχεία που αφορούν στους δύο πρώην πρωθυπουργούς τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου οι οποίοι απ΄ ότι φαίνεται δεν έχουν τίποτα να πουν για την «ταμπακιέρα».

Πηγή :http://permisospress.blogspot.gr

Σχόλια