ΗΠΑ: Στο κόκκινο το πολιτικό θερμόμετρο με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν ισοπαλία

5-11-12


















Κόκκινο έχει χτυπήσει το πολιτικό θερμόμετρο στις Ηνωμένες Πολιτείες εν όψει των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου με τους Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ να επιδιώκουν να προσελκύσουν τις ψήφους των αναποφάσιστων ψηφοφόρων «οργώνοντας» τις πολιτείες που κρατούν το «κλειδί» για τη νίκη.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει στο πρόγραμμά του μπαράζ ομιλιών σε Νιου Χαμσάιρ, Φλόριντα, Οχάιο και Κολοράντο, ενώ ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του πραγματοποιεί συγκεντρώσεις σε Άιοβα, Οχάιο, Πενσιλβάνια και Βιρτζίνια.

Νέα δημοσκόπηση, 48 ώρες πριν στηθούν οι κάλπες, εμφανίζει τους διεκδικητές της αμερικανικής προεδρίας ισοδύναμους με 48% στην πρόθεση ψήφου.

Η δημοσκόπηση, που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή από το ABC News και την Washington Post, δείχνει όμως ότι υπάρχει διαφορά στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα σε διαφορετικές κοινωνικές και εθνοτικές ομάδες.

Τον Μπαράκ Ομπάμα προτιμούν με διαφορά 6% από τον Μιτ Ρόμνεϊ οι γυναίκες, ενώ ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος κερδίζει με διαφορά 7% την προτίμηση των ανδρών. Το 20% των λευκών ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ του Ρόμνεϊ και ο Ομπάμα συγκεντρώνει το 59% των ψήφων των άλλων.
Όπως και στις εκλογές του 2008, οι νέοι (ποσοστό 25%) τάσσονται υπέρ του Μπαράκ Ομπάμα, αλλά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία (12%) στηρίζουν τον Μιτ Ρόμνεϊ.


Πηγή τα ΝΕΑonline

Σχόλια