Καθοριστική για το ευρώ η ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο

6-11-12
















Κλονισμένο το κοινό νόμισμα λόγω Ελλάδας

Αυξάνεται η πίεση για το ευρώ ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας στο ελληνικό κοινοβούλιο για το πακέτο μέτρων, του οποίου η ψήφιση αποτελεί προαπαιτούμενο για την ζωτικής σημασίας εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τους αναλυτές της Credit Agricole.

Την ίδια ώρα, η καθυστέρηση υποβολής του αιτήματος διάσωσης από την Ισπανία και η επιδείνωση των οικονομικών στοιχείων, προκαλούν επιπλέον πιέσεις στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Σύμφωνα με την Credit Agricole, «βαρίδι» για το ευρώ αποτελεί το γεγονός ότι οι αποδόσεις του διετούς γερμανικού ομολόγου γύρισαν σε αρνητικό έδαφος, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου.

Όπως επισημαίνει ο γαλλικός οίκος, το κλίμα στις ευρωαγορές είναι υποτονικό, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει των σημαντικών εξελίξεων σε ΗΠΑ, Ελλάδα και Ισπανία.

Στις ΗΠΑ ο Μ. Ομπάμα διατηρεί μικρό προβάδισμα έναντι του υποψηφίου των Αμερικανών Μ. Ρόμνεϊ, ωστόσο η εκλογική μάχη κρίνεται εξαιρετικά αμφίρροπη.

Στην Ελλάδα, αύριο αναμένεται η κρίσιμη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να περάσει έστω και οριακά, με την τρικομματική κυβέρνηση ωστόσο να βγαίνει βαθειά κλονισμένη από την όλη διαδικασία.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Σχόλια