Τραγικές ελλείψεις καθηγητών στα ακριτικά νησιά

5-11-12


















Εμπάργκο… στην εκπαίδευση υφίστανται οι κάτοικοι των ακριτικών -και όχι μόνον- νησιών στην Ελλάδα.

Οι ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού σε γυμνάσια και λύκεια είναι τόσο μεγάλες, που πολλά παιδιά εδώ και δύο μήνες δεν έχουν κάνει ούτε μία διδακτική ώρα σε μαθήματα πανελλαδικών εξετάσεων.

Στους Φούρνους Ικαρίας, οι μαθητές της τεχνολογικής κατεύθυνσης στην Γ’ Λυκείου διδάσκονται μόνο δύο από τα πέντε εξεταζόμενα μαθήματα των πανελληνίων, ενώ στο Καστελλόριζο η πρόταση της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης ήταν οι μαθητές να κάνουν μάθημα με… τηλεδιάσκεψη, χωρίς βέβαια να υπολογίζουν τις χαμηλές ταχύτητες του Ίντερνετ στα μικρά νησιά. Τα παιδιά κάνουν καταλήψεις κατά καιρούς στα σχολεία, με μοναδικό αίτημα να έρθουν καθηγητές, δίχως όμως να παίρνουν απαντήσεις.

«Τα τελευταία δύο χρόνια, τα ακριτικά νησιά είδαν τον πληθυσμό τους να αυξάνεται λόγω της οικονομικής κρίσης. Τώρα πάνε να μας γυρίσουν στο μηδέν, καθώς οι γονείς, βλέποντας την τραγική κατάσταση στον χώρο της Παιδείας, εκτός όλων των άλλων προβλημάτων, θέλουν να εγκαταλείψουν ακόμα μια φορά τη γενέτειρά τους» αναφέρει ο δήμαρχος της Νισύρου κ. Νικόλαος Καρακωνσταντίνος. «Η αποκέντρωση είναι μια απάντηση στην κρίση, αλλά θέλει υποδομές, κάτι που δυστυχώς τα νησιά μας στερούνται όχι μόνο τώρα, εν καιρώ κρίσης, αλλά και την εποχή που τα οικονομικά της χώρας ήταν πολύ καλύτερα» προσθέτει.


Πηγή: tvkosmos.gr

Σχόλια