ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ:Στη Στερεά τα πλοκάμια του κυκλώματος λαθρεμπορίας καπνού. Ψάχνει σε αποθήκες το ΣΔΟΕ


7-11-12


















Συνολικά δέκα τόνοι λαθραίου καπνού εντοπίστηκαν από τη Βουλγαρία, με προορισμό την Ελλάδα!

Η μεταφορά του μη κατεργασμένου καπνού, άγνωστης προέλευσης, χωρίς τα νόμιμα παραστατικά στοιχεία διακίνησης και με παραλήπτη του μεταφερόμενου φορτίου εταιρεία που δραστηριοποιείται στο νομό Φωκίδας, διαπιστώθηκε σε έλεγχο που διενήργησαν τα εντεταλμένα συνεργεία ελέγχου της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε φορτηγό όχημα διεθνών μεταφορών.

Όπως ανακοινώθηκε, το φορτίο κατασχέθηκε ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, μαζί με το φορτηγό όχημα ως μέσο μεταφοράς, καθόσον σαν αποστολέας αναγραφόταν μία φορολογικά ανύπαρκτη εταιρεία, με έδρα τη Βουλγαρία. Επίσης, συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού, ενώ για τις παραπάνω ενέργειες, ενημερώθηκε σχετικά και ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Κατά το διενεργηθέντα έλεγχο, διαπιστώθηκε η ύπαρξη μίας αποθήκης, εκμισθωμένης στην ελεγχόμενη εταιρεία, όπου κατά τον έλεγχο των αποθεμάτων ακατέργαστου καπνού, προέκυψαν διαφορές 27.652 κιλών καπνού.

Επίσης, σε δεύτερη αποθήκη, ιδιοκτησίας του συζύγου της διαχειρίστριας της εταιρείας, ο οποίος είναι αγρότης, καταμετρήθηκαν 30 τόνοι καπνού, οι οποίοι κατά δήλωσή του είναι καπνός γεωργικής παραγωγής του ιδίου και των δυο θυγατέρων του. Ο πληρεξούσιος υπεύθυνος και σύζυγος της διαχειρίστριας της ελεγχόμενης εταιρείας συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Η δίκη αναβλήθηκε για την επόμενη Πέμπτη.

Με σχετικό έγγραφο προς τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), προκειμένου να διαπιστωθεί η προέλευση του καπνού της δεύτερης αποθήκης και τη σχετική απάντηση, που ελήφθη, προέκυψε η συνολική καλλιέργεια του καπνού.

Με άλλο έγγραφο προς τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης για τη στρεμματική απόδοση ανά είδος καλλιέργειας καπνού, η υπηρεσία προσδιόρισε τη διαφορά των ποσοτήτων, που ανέρχεται σε 90 τόνους και θα καταλογίσει τις σχετικές παραβάσεις.

Η συνολική ποσότητα καπνού, που προέκυψε χωρίς παραστατικά, ανέρχεται σε 127.652 κιλά.

Πηγή: http://www.lamiastar.gr

Σχόλια