ΒΟΙΩΤΙΑ:Το ΠΑΜΕ Βοιωτίας για τις ελλείψεις καθηγητών

12-11-12




















Το πρώτο τρίμηνο λειτουργίας των σχολείων τελειώνει.
Πολλά σχολεία του νομού μας, πέρα από τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν έχουν σοβαρό ζήτημα με την έλλειψη εκπαιδευτικών, γεγονός που συνεπάγεται κενά και χαμένες διδακτικές ώρες. Έτσι πολλοί μαθητές δεν διδάσκονται το αντίστοιχο μάθημα ή γίνεται περικοπή ωρών.
Με δεδομένο ότι η γνώση είναι κοινωνικό αγαθό και όλα τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται όλα τα μαθήματα στο δημόσιο σχολείο και επιπλέον η ύπαρξη μεγάλου αριθμού αδιόριστων εκπαιδευτικών, οδηγούν την κοινή λογική στο αυτονόητο ερώτημα. Γιατί δεν καλύπτονται τα κενά; Γιατί δεν γίνονται διορισμοί;
Η απάντηση έχει να κάνει με τις κοινωνικές συνθήκες που ζούμε. Συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, όπου το δικαίωμα στη μόρφωση, το δικαίωμα στη δουλειά, συγκυβέρνηση, Ε.Ε. , τρόικα το υπολογίζουν μόνο αριθμητικά, ως κόστος ή ως μέσο πολιτικής ομηρίας και συνδιαλλαγής.
Συνθήκες όπου η γνώση, η παιδεία και η κριτική σκέψη είναι επικίνδυνα πράγματα ενώ η κατάρτιση, οι δεξιότητες, οι άχρηστες πληροφορίες είναι η επίσημη πολιτική στα σχολεία.
Συνθήκες, όπου σύμφωνα με το ευρωενωσιακό μοντέλο, οι σημερινοί μαθητές, αυριανοί εργαζόμενοι θα αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι «μιας χρήσης», χωρίς δικαιώματα, ανταλλακτικά στα γρανάζια της εξουσίας.
Κατά τ’ άλλα φταίνε οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και των μαθητών για τις χαμένες ώρες!!
Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Βοιωτίας του ΠΑΜΕ :
Καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης , που άφησε τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς.
Απαιτούμε άμεσα να καλυφτούν τα κενά στα σχολεία.
ΕΠΑΛ ΘΗΒΑΣ-ΣΕΚ ΘΗΒΑΣ
1 Αγγλικών , 2 Γεωπόνοι, 1 Γιατρός , 1 Πληροφορικής, 1 Φιλόλογος , 2 Μηχανολόγοι,
1 Αισθητικής.
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
1 Μηχανολόγος, 1 Ηλεκτρολόγος, 1 Γεωπόνος 2 Νοσηλευτικής ή Γιατροί
ΕΠΑΛ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
1 Μαθηματικός 1 Βρεφοκόμος, 1 Νοσηλευτικής
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΒΑΣ
1 Μαθηματικός
5ο ΓΥΜΝΆΣΙΟ ΘΗΒΑΣ
1 Γερμανικών
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
1 Μαθηματικός
ΛΥΚΕΙΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
1 Χημικός
Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς , οι μαθητές, οι λαϊκές οικογένειες δεν ευθύνονται για την κρίση. Με συντονισμό με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με αγώνες και θυσίες μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, που σκοτώνει κυριολεκτικά και μεταφορικά ανθρώπινες ζωές, θρέφεται με την κοινωνική αδικία και τσαλαπατάει τα όνειρα των νέων ανθρώπων. Να οικοδομήσουμε την κοινωνία όπου η ευτυχία όλων των παιδιών θα είναι συλλογική υπόθεση και κρατική μέριμνα!!

Permissospress

Σχόλια