Απρόσμενη εξέλιξη: H Γαλλία ξαναστέλνει στην Ελλάδα τη «λίστα Λαγκάρντ»

8-11-12

















Στα χέρια του Στουρνάρα η πραγματική λίστα σε λίγες ώρες

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και σύμφωνα με πηγή του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών οι αρχές της Γαλλίας πρόκειται να αποστείλουν για δεύτερη φορά στην Αθήνα τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών που...

διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία και τα οποία περιλαμβάνονται στον κατάλογο που έχει στην κατοχή της η γαλλική κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία διαβεβαιώνει πως την έχει απολέσει.

«Από τη στιγμή που ο κατάλογος περιλαμβάνει πληροφορίες για τους φορολογουμένους που είναι κάτοικοι άλλων κρατών-μελών με τα οποία η Γαλλία έχει υπογράψει δημοσιονομική σύμβαση, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τις πληροφορίες αυτές, δεν έχουμε άλλη επιλογή εφόσον το επιτάσσει η σύμβαση», ανέφερε χαρακτηριστικά η πηγή που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μάλιστα η ίδια πηγή αναφέρει πως πρόκειται για μια «έκτακτη διαδικασία», καθώς «ποτέ ένα αίτημα διοικητικής συνδρομής δεν έχει λάβει τέτοια δημοσιότητα, όσο αυτή που κατέθεσε η Ελλάδα». Προσθέτουν ακόμη ότι «έχει σταλεί δια της διοικητικής οδού και δεν είναι μία αβρότητα που κάνουμε προς την ελληνική κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Οκτωβρίου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε δηλώσει πως «ζήτησε ξανά» από τη γαλλική κυβέρνηση να του στείλει τον κατάλογο, που είχε χορηγηθεί στην Ελλάδα για πρώτη φορά το 2010.

Πηγή:http://planet-greece.blogspot.com

Σχόλια