ΘΗΒΑ:Απίστευτο: Μόνο ένας "αγρότης" έκοψε πλαστά τιμολόγια 184 εκατ. ευρώ

14- 3- 2013



















 Σκύλοι, γάτες και πρόβατα έτρωγαν τόνους κρεμμύδια - Αγρότης χωρίς καλλιεργήσιμη γη εξαπατούσε το κράτος και εισέπραξε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από επιστροφή ΦΠΑ, χωρίς να έχει την παραμικρή επαγγελματική δραστηριότητα !!! - Διαβάστε τι αποκαλύπτει το tovima.gr για το πάρτι με τα πλαστά τιμολόγια στη Βοιωτία. 



 Ενας αγρότης, στην Θήβα, διαθέτει ιδιόκτητη έκταση περίπου 50 τετραγωνικών χιλιομέτρων (δηλαδή 50.000 στρέμματα) όπου φέρεται να καλλιεργεί κρεμμύδια και πατάτες!

 Ωστόσο δεν διαθέτει κανένα παραστατικό ότι κατέχει αυτήν την έκταση μαμούθ που ισοδυναμεί με ένα μεγάλο τμήμα του νομού Βοιωτίας. Ακόμη δεν φαίνεται να έχει εισπράξει πραγματικά ούτε ένα ευρώ από τις πωλήσεις περίπου 200.000 τόνων, από πατάτες ή κρεμμύδια…

 Τα οξύμωρα αυτά δεδομένα προκύπτουν από ελέγχους του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας στον νομό Βοιωτίας. Από την έρευνα προέκυψε ότι 48 αγρότες, κυρίως στην περιοχή της Θήβας, φέρεται να διακινούσαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια συνολικού ύψους 222.515.063 ευρώ.

 Όμως αν προσέξει κάποιος την αναλυτική λίστα του ΣΔΟΕ θα εντοπίσει ένα εκπληκτικό στοιχείο: ότι από αυτό το ποσό των 222 εκ ευρώ τα 184.075.770 φέρεται να τα έχει διακινήσει μόνο ένας αγρότης με μια πρωτοφανή «δραστηριότητα» στον χώρο των καλλιεργειών…

 Όπως αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ «πρόκειται για έναν 55χρονο ιδιώτη από χωριό της Θήβας που φέρεται να πωλούσε πατάτες και κρεμμύδια σε 30 διαφορετικές εταιρείες σε όλη την Ελλάδα, μερικές από τις οποίες σχετίζονταν με… ζωοτροφές. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά γάτες, σκύλοι αλλά και αμνοερίφια τρώγανε καθημερινά πολλούς τόνους… κρεμμύδια! Με βάση τα τιμολόγια που εντοπίσαμε φέρεται να είχε εισπράξεις περίπου 200εκ ευρώ. Αν υπολογίσει κάποιος ότι κάθε στρέμμα αυτής της καλλιεργήσιμης έκτασης παράγει περίπου πέντε έως έξι τόνους αυτού του προϊόντος που πωλείται προς 0,7 ευρώ το κιλό, τότε για να έχει αυτές τις εισπράξεις θα έπρεπε, όπως υπολογίσαμε, να κατείχε 50.000 στρέμματα! Μιλάμε για ρεκόρ Γκίνες στον χώρο της αγροτικής ανάπτυξης. Πολύ δε περισσότερο που αν δει κανείς τα επίσημα δεδομένα του νομού Βοιωτίας οι εκτάσεις όπου καλλιεργούνται κρεμμύδια και πατάτες δεν ξεπερνούν συνολικά τα 28.000 στρέμματα…». 


 Η αποκάλυψη της απάτης 

 Όμως η περαιτέρω έρευνα του ΣΔΟΕ προσδιόρισε τα πραγματικά δεδομένα της υπόθεσης και το εύρος μιας τεράστιας απάτης…

 Όπως ανέφερε άλλο στέλεχος του ΣΔΟΕ που ασχολείται με την ίδια υπόθεση «όλες οι συναλλαγές του 55χρονου είναι πλαστές. Ούτε ένα κρεμμύδι ή μια πατάτα δεν έχει παράγει! Δεν φέρεται να έχει ούτε ένα στρέμμα καλλιεργήσιμης έκτασης. Του ζητήσαμε να μας παρουσιάσει έστω ένα μισθωτήριο για έκταση που του ανήκει και αυτός ανέφερε δεν διαθέτει τίποτα. Οι 30 εταιρείες που φαίνεται να αγόραζαν προϊόντα του, στην πράξη δεν είχαν καμία συναλλαγή μαζί του. Απλώς χρησιμοποιούσε τα στοιχεία τους για να εκδίδει πλαστά πιστοποιητικά. Πολλοί υπεύθυνοι αυτών των εταιρειών έχουν προχωρήσει σε μηνύσεις εναντίον του. Του ζητήσαμε να μας παρουσιάσει στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών ότι εισέπραξε αυτά τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και δεν παρουσίασε ούτε ένα ευρώ. Ο άνθρωπος αυτός εισέπραξε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από επιστροφή ΦΠΑ, χωρίς να έχει την παραμικρή επαγγελματική δραστηριότητα. Διαθέτει πολυτελείς κατοικίες και πανάκριβα ΙΧ, πουλώντας το… τίποτα! Και όταν του επιβάλαμε τα πρόστιμα που του αναλογούν δήλωσε ότι δεν έχει ούτε μισό ευρώ να μας δώσει…». 

 Τα στελέχη του ΣΔΟΕ έχουν ζητήσει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών πέντε βασικών εμπλεκομένων στο σκάνδαλο των εικονικών τιμολογίων στην Θήβα. Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών μιλούν για μία «ομερτά» μεταξύ των μυημένων «αγροτών» στο κόλπο των εικονικών τιμολογίων, που έχει ζημιώσει το ελληνικό δημόσιο με τεράστια ποσά. Και αυτός ο «νόμος της σιωπής» και η αλληλοδέσμευση των εμπλεκομένων φέρεται να καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.


 Πηγή: http://www.lamiareport.gr/

Σχόλια