Νεκρός αξιωματικός του Στρατού από έκρηξη οβίδας – Τραυματίες δύο ακόμη στρατιωτικοί

13- 3- 2013














Τραγικό το συμβάν λίγο μετά τις 10.00 το πρωί κοντά στα Λάβαρα του Έβρου. Κάτω από άγνωστες συνθήκες και ενώ οι τρεις πυροτεχνουργοί ήταν κοντά σε οβίδα σημειώθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα ο ένας από αυτούς να τραυματιστεί σοβαρά και να ξεψυχήσει κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο. Το συμβάν έγινε στο πεδίο βολής Ψηλός Στάλος, από την έκρηξη σκοτώθηκε ο αξιωματικός με βαθμό Ανθυπολοχαγού που βρισκόταν πιο κοντά στην οβίδα, ενώ τραυματίστηκαν ένας ακόμη αξιωματικός με βαθμό Ταγματάρχη και ένας υπαξιωματικός. Οι πυροτεχνουργοί κλήθηκαν να να καταστρέψουν πυρομαχικά. Κατά τη διάρκεια των εργασιών μια οπλοβομβίδα εξερράγη κάτω από άγνωστες συνθήκες. Ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού Β.Τελλίδης αναχώρησε με εντολή του ΥΕΘΑ για το σημείο της τραγωδίας στο Διδυμότειχο (Διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση) Οι δύο τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.


 Οπως δήλωσε στο Newsit o Aναπληρωτής Διοικητης του πολτικού νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Δημήτρης Λαζόπουλος "οι δύο άνδρες έχουν θλαστικά τραύματα σε όλο το σώμα και το κεφάλι και αυτή τη στιγμή υποβάλλονται σε εξετάσεις για να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο να έχουν εσωτερικά τραυματα. Η κατάστασή τους ειναι καλή και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Ο νεκρός μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Διδυμοτείχου". Η τοπική κοινωνία ειναι σοκαρισμένη απο το τραγικό δυστύχημα. Οπως δήλωσε στο Newsit o Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αρης Γιαννακίδης "το δυστύχημα συνέβη όταν ένα συνεργείο υλικού πολέμου 3 ατόμων πήγε να αποδομήσει μια χειροβομβίδα. Δυστυχώς η χειροβομβίδα εξερράγη, οι άνθρωποι τραυματίστηκαν και ο ανθυπολοχαγός εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο και υπάρχουν και δυο στρατιώτες ελαφρά τραυματισμένοι.

Ειναι μια τραγωδία, γέμισε θλίψη όλη η τοπική κοινωνία της περιοχής. Ειναι δραματικό αυτο που συνέβη, ειμαστε συγκλονισμένοι όλοι μας". Ακούστε τη δήλωση του Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο NewsIt...

 ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr

Σχόλια