Εδώ είναι η πατρίδα του Οδυσσέα…

14- 3- 2013


















Δεν είναι μόνο οι Γερμανοί που βλέπουν τους Έλληνες με φθόνο αλλά γενικά οι Δυτικοί. Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι αυτός ο λαός δεν σκύβει το κεφάλι σε αφεντικά, όπως αυτοί ανέκαθεν έπρατταν και πράττουν. Πολλοί εντός συνόρων επικεντρώνονται στην Γερμανία και ξεχνούν τις Η.Π.Α., την Βρετανία, την Ολλανδία, την Αυστρία και άλλες χώρες της Φραγκιάς που χρόνια τώρα, ως ανταπόδοση για τον πολιτισμό που πήραν, έχουν αγνοήσει επιδεικτικά τα ελληνικά δίκαια.

 Ίση απόσταση απ’ όλους θέλει. Να μην βασιζόμαστε σε κανένα αλλά να συνομιλούμε με τον καθένα για το καλό της χώρας. Αν ήταν αλλιώς η πολιτική στην Ελλάδα, τώρα θα τους είχαμε όλους στο «τσεπάκι» μας. Αλλά δυστυχώς στους ταγούς μας αρέσει χρόνια τώρα ο ρόλος του αυλικού. Κυνηγούν τους Ευρωπαίους από πίσω. Αυτή είναι η διπλωματία τους.

 Οι Δυτικοί έρχονται εδώ με αυτοκρατορικό ύφος. Έτσι ήρθαν και οι Γερμανοί, νομίζοντας ότι τώρα που η Ελλάδα είναι σ’ αυτήν την δύσκολη θέση, θα πέσουμε στα γόνατα. Έπεσαν κάποιοι πολιτικοί και μεγάλο-δημοσιογράφοι. Άλλοι όχι γιατί είναι ήδη πεσμένοι στην Αμερική και το παίζουν αντί-γερμανοί. Ο λαός όμως καθόλου!

 Σ’ αυτούς όλους έχω να πω: Ή βρίστε τους πάντες ή μην βρίζετε κανέναν και κάντε διπλωματία για το καλό της χώρας. Μην κοροϊδεύετε τον κόσμο με δήθεν αντί-γερμανικές κορώνες. Στην πολιτική κανείς δεν αγαπάει κανέναν, όλοι εργάζονται βάσει συμφερόντων και δεν υπάρχουν σωτήρες. Η επιβίωση είναι κάτι για το οποίο πρέπει να παλέψουν τα ίδια τα έθνη, βασιζόμενα στις δικές τους δυνάμεις και τα γεωστρατηγικά τους ατού.

 Οι Γερμανοί αυτήν την στιγμή συνομιλούν με τους Ρώσους, στηριζόμενοι στις ειδικού περιεχομένου πολιτικές και οικονομικές (ενέργεια) σχέσεις που διατηρούν με την Μόσχα. Έχω γράψει πολλάκις για την συγκεκριμένη ευκαιρία που παρουσιάζεται στην Ελλάδα. Γερμανία και Ρωσία μαζί είναι σε θέση να κάμψουν τις όποιες αντιρρήσεις των Αμερικανών π.χ. για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και ρωσικές εταιρείες.

 Σκακιέρα είναι η πολιτική! Δεν χωράει «βαμμένους» της μίας ή την άλλης πλευράς, αλλά άτομα τα οποία κοιτούν το συμφέρον της χώρας τους και δρουν αναλόγως. Οι Γερμανοί πρέπει να καταλάβουν, όπως και όλοι, πως εδώ είναι η χώρα στην οποία γεννήθηκε και μεταλαμπαδεύτηκε το φως που έδιωξε το σκοτάδι στο οποίο ζούσαν για χιλιετίες οι προγονοί τους.

 Ίσως με την αποστολή του Ρεχάγκελ στην Ελλάδα, επιθυμούν να διορθώσουν κάποια πράγματα στην μέχρι τώρα συμπεριφορά τους -για πολιτικούς πάντα λόγους-. Ίσως πάλι να θέλουν να μας «γλυκάνουν» για να μας εξαπατήσουν. Θα δείξει! Ο συμπαθής στους Έλληνες Γερμανός, που τρέφει ειλικρινή αισθήματα για την χώρα μας, μπορεί να αξιοποιηθεί από ελληνικής πλευράς. Έχει ζήσει εδώ και ξέρει ότι τους Έλληνες δύσκολα τους ξεγελάς. Γνωρίζει ότι εδώ, εκτός από χώρα των τρελών, είναι η πατρίδα του πολυμήχανου Οδυσσέα…

 Κίμων Γεωργακάκης, Πολιτικός Επιστήμων

 Πηγή: ΠΥΓΜΗ.gr

Σχόλια