ΒΟΙΩΤΙΑ:Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Βοιωτίας

8- 3- 2013


















 Αγαπητές φίλες,

Η Ομοσπονδία μας, επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, αφιερώνει στις γυναίκες των συλλόγων της το βραβευμένο με πρώτο βραβείο ποίησης στη Βραζιλία ποίημα «ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ», της ποιήτριας μας ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ και εύχεται στις γυναίκες, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό μας και να στηρίξουμε τις οικογένειές μας με θετική ενέργεια, αντλώντας δύναμη από τη φύση μας, σαν πηγή της ζωής που είμαστε. Στηριζόμενες στις αξίες μας, ειρηνικά, με υπομονή, αγωνιστικότητα και πάνω απ’ όλα με αγάπη για το διπλανό μας. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Για το Δ.Σ.


 Η Πρόεδρος                                                              Η Γραμματέας

 Άντζελα Πανταζή                                                       Βάσω Κωτούλα

                                                                                     ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ


 Πολλά γραφήκαν για τις Όμορφες τις Λυγερές, τις Αρχοντοκόρες, άλλα τόσα για τις βεατρίκες, τις Θεατρίνες τις Βασιλοκόρες, μα εγώ απόψε, θα σας μιλήσω για τις γυναίκες τις καθημερινές, του μεροκάματου- τις μελισσούλες τις σιωπηλές- τις γυναίκες που καταπιάνονται με του μαγκανοπήγαδου τις δουλειές, τις γαζώτριες, τις ραφτούλες τις σκυφτές, για τις γυναίκες του μεροκάματου, τις καθημερινές!

 Τις κεντήστρες που κεντάν χρυσά προικιά, τις γυναίκες στα εργοστάσια, που ‘χουν θόρυβο απ’ τις μηχανές, προίκα στ’ αυτιά… Για τις γυναίκες που δουλεύουν στα καπνά τις Αγρότισσες που μπαίνουν ως τα γόνατα μες στη λάσπη…

 Τιμή, στις Γυναίκες που δουλεύουν σιωπηλά, τις υπαλλήλους στα γραφεία τα λογιστικά που σκύβουν με συνέπεια κάθε μέρα πάνω στα χαρτιά! Στις επιστημόνισσες στις Καθηγήτριες, στις Δασκάλες που μεγαλώνουν με νέες Αξίες τα παιδιά! Στις κομμώτριες που στέκονται όρθια και υπηρετούν την ομορφιά, τα Σάββατα, τις Αργίες, δεν τους λείπει ποτέ η δουλειά! Τιμή στις Νοικοκυρές, που ασχολούνται με χίλια μύρια, δίχως αμοιβές!

 Τιμή στις γυναίκες που δουλεύουν, δίχως προβολείς, κάνοντας απλά «το χρέος τους» όσο είναι νέες, όσο είναι νωρίς, στις καμαριέρες – τις νεράιδες τις αφανείς – τις λαντζιέρες που στοίβα πλένουν πιάτα βρώμικα… τις φουρνάρισσες, τις ξενοδόχες, τις ταβερνιάρισσες!

 Τις βιοπαλαίστριες που πουλάνε στα παζάρια απ’ το πρωί με μπρίο, με θάρρος, με υπομονή, την πραγμάτεια «στα τρία το ένα δώρο», γρήγορα που φεύγει η Ζωή!!! Ω Γυναίκα Εργαζόμενη, παντοδύναμη, ηγεμονική! Ω Γυναίκα η Θυσία σου!

Ω Γυναίκα η Μαγεία σου!

 Ω Γυναίκα η Αξία σου! Η Υπομονή Σου! Η Δύναμή Σου!

 Χειροτέχνισσα, Οικοτέχνισα, Βιοτέχνισα.

 Πολύπλευρη, Πολυσύνθετη, Πολύπτυχη.

 Ατίμητε Βασάλτη!

 Γυναίκα παντοκρατόρισσα,

 Γυναίκα περίοπτη Ανθηρή,

 Πιστή στο χρέος σου, απλά ταγμένη στο «πρέπει» σιωπηλή!!!

 ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ


 Πηγή: http://viotianet.gr

Σχόλια