Αντιμετωπίστε την τριχόπτωση με τα βότανα

22- 3- 2013















 Οι παράγοντες που επηρεάζουν τον κύκλο ανάπτυξης των μαλλιών είναι αρκετοί. Μία από τις πιο συχνές παρενέργειες διαφόρων φαρμάκων, όπως αυτών που είναι κατά της χοληστερίνης... του έλκους, της αρθρίτιδας, της κατάθλιψης, της υπέρτασης είναι η τριχόπτωση. Άλλοι λόγοι για τους οποίους χάνετε τα μαλλιά σας είναι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγω ορμονικών διαταραχών, όταν κάνετε δίαιτα λόγω διατροφικής ανεπάρκειας βιταμινών, πρωτεϊνών, όταν υπάρχει κληρονομική προδιάθεση. Αυτοί είναι ορισμένοι λόγοι για τους οποίους αντιμετωπίζετε το πρόβλημα της τριχόπτωσης.

 Δεν είναι ένα απλό πρόβλημα, καθώς αρκετοί άνθρωποι έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση, τους δημιουργούνται αμφιβολίες για το πως τους αποδέχονται οι υπόλοιποι και γενικότερα αποκτούν αρκετά κόμπλεξ για την εμφάνισή τους. Ένας τρόπος να ενισχύσετε την τριχοφυΐα σας, χωρίς χημικά και χρήση φαρμάκων είναι τα βότανα. Δείτε τα παρακάτω βότανα πως σας βοηθούν στην τριχόπτωση: Tο κρεμμύδι, ενισχύει την τριχοφυΐα. Το θυμάρι, σταματάει την τριχόπτωση. Προσθέστε 2 κλαδάκια θυμαριού, σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό για δέκα λεπτά περίπου και λούστε τα μαλλιά σας. Το δενδρολίβανο, βοηθάει στην ανάπτυξη των μαλλιών (το χρησιμοποιούσαν ακόμα και οι Αρχαίοι Έλληνες).

Βράστε 1 κουταλάκι του γλυκού άνθη δενδρολίβανου, με ένα φλιτζάνι νερό για 10 λεπτά περίπου και λούστε τα μαλλιά σας. Το εκχύλισμα δάφνης, δυναμώνει τα μαλλιά σας και σταματάει την τριχόπτωση. Αφήστε 2-3 φύλλα δάφνης σε 1 λίτρο νερού για 7-10 λεπτά και λούστε τα μαλλιά σας. Το αφέψημα λεμονιού είναι κατά της τριχόπτωσης. Προσθέστε δύο χούφτες φύλλα λεμονιάς, σε 1 λίτρο νερού. Βράστε το μείγμα για 20 λεπτά.

 Πηγή:http://www.drlist.gr

Σχόλια