ΛΙΒΑΔΕΙΑ:Την άμεση και αδιάλειπτη λειτουργία του δημοτικού κολυμβητηρίου ΑΠΑΙΤΕΙ ο ΑΚΟΛ!

22- 3- 2013'

















  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 Παρά τις όποιες ενέργειές μας, για την άμεση επαναλειτουργία του δημοτικού κολυμβητηρίου Λιβαδειάς, δυστυχώς, μέχρι και σήμερα, δεν είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αποφεύγοντας τη λεπτομερή αναφορά, στις μέχρι τώρα ενέργειές μας, αξίζει να αναφέρουμε μόνο την απόσπαση δέσμευσης του Γ.Γ.Α. να βοηθήσει προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του κολυμβητηρίου. Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε ήλθε στην πόλη μας και έκανε αυτοψία στον χώρο του κολυμβητηρίου ο κ. Ευτύχης Ευτυχίδης, διευθυντικό στέλεχος των τεχνικών υπηρεσιών της Γ.Γ.Α. Δυστυχώς κι’ αυτή η ευκαιρία δεν αξιοποιήθηκε, από τους τοπικούς « άρχοντες». Με τις συνεχείς οχλήσεις μας, προς τον Πρόεδρο του Α.Π.Ο.ΔΗ.Λ. κ. Γεώργιο Καραμάνη, μέχρι τώρα έχουμε εισπράξει μόνο αόριστες υποσχέσεις, ακόμη κι’ αυτή, ότι, «το κολυμβητήριο θα επαναλειτουργήσει, όταν η θερμοκρασία φθάσει στους 35ο C». Φαίνεται πως, ο πλέον αρμόδιος, δεν έχει συνειδητοποιήσει την ανάγκη λειτουργίας του κολυμβητηρίου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα που το κολυμβητήριο παραμένει κλειστό, κάποια παιδιά του Ομίλου μας, που μετέχουν και σε εθνικά κλιμάκια, αναγκάζονται να μετακινούνται σε όμορους νομούς, σπαταλώντας χρήματα και πολύτιμο χρόνο από τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους, με δεδομένο ότι είναι μαθητές, προκειμένου να καλύψουν τις προπονητικές τους ανάγκες, τα δε υπόλοιπα να σταματήσουν αυτή την αθλητική τους δραστηριότητα.

Αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει πάρα πολλά και τεράστια προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του παλαιότερου τμήματος του Ομίλου μας, με αποτέλεσμα να βρίσκεται υπό διάλυση, μετά από 39 συνεχή χρόνια λειτουργίας, αφαιρώντας τη δυνατότητα να συνεχίσουμε την προσφορά μας, σε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, να μάθουν σωστή κολύμβηση και πολύ περισσότερο, μας αφαιρούν τη δυνατότητα να βοηθήσουμε κάποια παιδιά να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους. Η εγκατάλειψη του κολυμβητηρίου δημιουργεί πολλά προβλήματα και σε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, οι οποίοι κάνουν χρήση ακόμη και για θεραπευτικούς λόγους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο κολυμβητήριο, είναι το μοναδικό στο νομό Βοιωτίας και το μικρότερο σ’ όλη τη Χώρα, γι’ αυτό και το κόστος λειτουργίας του είναι αντίστοιχα μικρό. Σε πρόσφατη συνάντησή μας με τον κ. Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Α.Π.Ο.ΔΗ.Λ., που έγινε με πρωτοβουλία του Διοικητικού μας Συμβουλίου, εκτός των άλλων προτείναμε την αντικατάσταση του πετρελαίου, για τη θέρμανση του νερού, με την εγκατάσταση και χρήση αντλίας θερμότητας, που θα συμβάλει σε πάρα πολύ μεγάλη μείωση του κόστους λειτουργίας. Γι’ αυτή την πρότασή μας εκφράστηκε θετικά και το στέλεχος των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Λεβαδέων, το οποίο κλήθηκε από τον κ. Δήμαρχο, για να καταθέσει την άποψή του. Να σημειώσουμε ακόμη, πως, σ’ όλη τη Χώρα, όπου υπάρχουν κολυμβητήρια, έχουν γίνει ενέργειες επαναλειτουργίας, με αναβαθμισμένες πηγές ενέργειας, με στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας.

Για όλους τους προαναφερόμενους λόγους νοιώθουμε άβολα που αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε την αδιαφορία, όλων όσων ευθύνονται γι’ αυτή την κατάσταση, η οποία πέραν όλων των άλλων συμβάλλει στην ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση της Πόλης μας, της Πρωτεύουσας του νομού Βοιωτίας. Γι’ αυτό εμείς, δηλώνουμε πως, δεν θα σταματήσουμε να επιμένουμε και να προσπαθούμε, για την άμεση επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου, το οποίο έχουν απόλυτη ανάγκη οι συμπολίτες μας. Και κάτι ακόμη, πιστεύουμε πως είναι τελείως άδικο να στερηθούν τα παιδιά μας τη χαρά, αλλά και τη δυνατότητα της συμμετοχής σε μία αθλητική δραστηριότητα από την οποία έχουν να ωφεληθούν, γιατί εκτός από το να μάθουν σωστή κολύμβηση και κάποια απ’ αυτά που έχουν ταλέντο θα τους δοθεί η ευκαιρία να αναπτύξουν τις ικανότητές τους.

Ίσως κάποιοι, που εξουσιοδοτήθηκαν να διαχειριστούν τα θέματα της Πόλης μας, ξεχνούν ότι οι αθλητικές δραστηριότητες λειτουργούν ως κυματοθραύστες στην προστασία των παιδιών και εμπόδιο σ’ ότι αρνητικά προσπαθούν να τους προσφέρουν κάποιοι «συνάνθρωποί» μας. Για όλους τους προαναφερόμενους λόγους αρνούμαστε να δεχθούμε την προσπάθεια των τοπικών «αρχόντων» να στερήσουν από την Πόλη μας και να αφαιρέσουν από τα παιδιά μας, έστω και έναν αθλητικό χώρο, με οποιαδήποτε δικαιολογία. Γι’ αυτό απαιτούμε την άμεση και αδιάλειπτη λειτουργία του δημοτικού μας κολυμβητηρίου.

 Πηγή:http://thivanews.blogspot.gr/

Σχόλια