ΗΠΑ:Φάκελος με δηλητήριο εστάλη στον Ομπάμα

17-4-2013













 Συναγερμός σήμανε στο κέντρο υποδοχής της αλληλογραφίας του Λευκού Οίκου από την ανακάλυψη επιστολής που περιείχε μια «ύποπτη ουσία» - πιθανότητα ρικίνη - και η οποία είχε παραλήπτη τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Μια δεύτερη επιστολή με παραλήπτη έναν γερουσιαστή βρέθηκε νωρίτερα σε αντίστοιχο κέντρο διαλογής αλληλογραφίας της Γερουσίας και εστάλη για έλεγχο στα εργαστήρια του FBI. Το γράμμα με παραλήπτη τον Μπαράκ Ομπάμα παρελήφθη χθες Τρίτη από το κέντρο διαλογής της αλληλογραφίας του Λευκού Οίκου, που βρίσκεται εκτός του συγκροτήματος της προεδρικής κατοικίας, όπως ανέφερε η Μυστική Υπηρεσία, η ειδική αστυνομική υπηρεσία καθήκον της οποίας είναι η προστασία των προέδρων. Τα κέντρα διαλογής αλληλογραφίας συστήθηκαν το 2001, μετά από μια σειρά αποστολών φακέλων που περιείχαν το βακτήριο του άνθρακα. Η ύποπτη επιστολή περιείχε την τοξική ουσία ρικίνη, σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις που έγιναν, ανακοίνωσε σήμερα το FBI, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι τώρα να υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στις ύποπτες επιστολές — που εστάλησαν πρώτα σε έναν βουλευτή και στη συνέχεια στον πρόεδρο — και την επίθεση στην Βοστόνη.

 Η επιστολή αυτή, η οποία παρελήφθη χθες από το κέντρο διαλογής της αλληλογραφίας του Λευκού Οίκου —το οποίο βρίσκεται εκτός του συγκροτήματος της προεδρικής κατοικίας— και τέθηκε σε καραντίνα από τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, "ήταν θετική στην ρικίνη" σε προκαταρκτικές αναλύσεις που έγιναν σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το FBI. "Η έρευνα για αυτές τις επιστολές συνεχίζεται και περισσότερες επιστολές μπορεί ακόμη να ληφθούν. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για μια σχέση με την επίθεση στην Βοστόνη", πρόσθεσε η ομοσπονδιακή αστυνομία σε ανακοίνωσή της. Η έρευνα συνεχίζεται και γίνονται επιπρόσθετες αναλύσεις για να επιβεβαιωθεί η παρουσία της δηλητηριώδους αυτής ουσίας, υπογράμμισε εξάλλου το FBI. "Μόνον μια πλήρης ανάλυση που θα γίνει σε ένα πιστοποιημένο εργαστήριο μπορεί να προσδιορίσει την παρουσία ενός βιολογικού παράγοντα όπως η ρικίνη.

Οι εξετάσεις αυτές γίνονται τώρα και εν γένει χρειάζονται 24 με 48 ώρες", κατέληξε το FBI. Η Μυστική Υπηρεσία, η ειδική αστυνομική υπηρεσία καθήκον της οποίας είναι η προστασία των προέδρων, είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι μια "επιστολή που απευθύνεται στον πρόεδρο και περιείχε μια ύποπτη ουσία παρελήφθη από ταχυδρομείο του Λευκού Οίκου" στις 16 Απριλίου. Επιστολή με «ύποπτη ουσία» είχε εντοπιστεί και σε κτίριο διαλογής αλληλογραφίας της Γερουσίας, όπου έσπευσε αμέσως η ομοσπονδιακή αστυνομία και προέβη σε ελέγχους αλλά και στη σύλληψη ενός υπόπτου ο οποίος ανακρίνεται. Και αυτή η ουσία εστάλη για αναλύσεις σε εργαστήρια της αστυνομίας, προκειμένου να εξακριβωθεί η σύνθεσή της.

 Πηγή:Ethnos.gr

Σχόλια