ΘΗΒΑ:Διεθνής ημέρα μουσείων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας, 18 Μαΐου 2013

17-5-2013















 Με αφορμή τον φετινό εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, που σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων για το 2013 έχει θέμα «Μνήμη και Δημιουργικότητα: Κοινωνική Αλλαγή», η Θ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, σας προσκαλεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας.

 Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει αναλυτικά ως εξής:

 Σάββατο 18 Μαΐου, ώρα 11.30πμ έως 12.00πμ Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας

 – Η ιστορία του Μουσείου μέσα από τον φωτογραφικό φακό (video) «Μνήμης Περίπλους» Περιπλάνηση στον χρόνο μέσα από επιλεγμένα αντικείμενα της συλλογής του Μουσείου Θήβας, με οδηγό την αρχαιολόγο Αθηνά Παπαδάκη.

 Σάββατο 18 Μαΐου, ώρα 12.00πμ έως 12.30πμ

«Η Εσθήτα και το Περιδέραιο» Αρχαίες τελετές και παραδόσεις: Το τελετουργικό του γάμου στη Βοιωτία. ένα παραμύθι της αρχαιολόγου Εύης Τσώτα, σε αφήγηση Σοφίας Μιχαήλογλου για παιδιά 6 έως 12 ετών. Η γιαγιά Αρμονία αναπολεί τα παλιά και μας αφηγείται τελετές παραδοσιακού και αρχαίου γάμου στη Βοιωτία.


 Σάββατο 18 Μαΐου, ώρα 12.45 έως 13.45μμ

 «Κατασκευάζοντας μια τοιχογραφία με την τεχνική της ξηρογραφίας (secco)» Οι συντηρητές αρχαιοτήτων της Θ΄ ΕΠΚΑ, Σοφία Μιχαήλογλου και Ιωάννα Μωραΐτου, θα περιγράψουν στους μικρούς μας φίλους τι είναι η τοιχογραφία, αλλά και τις τεχνικές της. Στην συνέχεια τα παιδιά καλούνται να ζωγραφίσουν με την τεχνική της ξηρογραφίας σε γύψινα πλακίδια, σκηνές του γάμου, είτε ζωντανεύοντας εικόνες με τη βοήθεια των αρχαιολόγων και των συντηρητών.

 Το εκπαιδευτικό παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας Μουσείου θα διαρκέσει 1 ώρα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών και τους συνοδούς τους. Υποχρεωτική η συνοδεία των παιδιών από γονείς ή κηδεμόνες. ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Προτείνεται τα παιδιά να φορέσουν πρόχειρα ρούχα, καθώς θα χρησιμοποιήσουν χρώματα που δεν βγαίνουν με το πλύσιμο και να έχουν μαζί τους ένα μαξιλαράκι για να μπορέσουν να καθίσουν κάτω.

 Ακολουθεί «Γαμική θοίνη», γαμήλιο γεύμα, με παραδοσιακά κεράσματα γάμου, με τη χορηγία του Λυκείου των Ελληνίδων, παράρτημα Θηβών.

 Η είσοδος στους Αρχαιολογικούς Χώρους και Μουσεία της Π.Ε. Βοιωτίας, για τις 18-05-2013 είναι δωρεάν.

Πληροφορίες: 2262089359, 80945 

Πηγή:http://thivarealnews.blogspot.com/

Σχόλια