ΚΑΙ Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 1800 βαριά οπλισμένοι Αμερικανοί πεζοναύτες με V-22 Osprey αποβιβάστηκαν ξαφνικά στο Ισραήλ!

17-5-2013
















 Συνολικά 1800 Αμερικανοί πεζοναύτες, με 20 ελικόπτερα V-22 Osprey αποβιβάστηκαν στο ισραηλινό λιμάνι της Ερυθράς Θάλασσας Ειλάτ από το USS Kearsarge και το ερώτημα είναι αν θα κατευθυνθούν προς την Ιορδανία. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι η έναρξη επιχειρήσεων από τους δυτικούς στην Συρία, είναι πολύ κοντά. Οι Πεζοναύτες είναι εξοπλισμένοι με βαρύ υλικό (άρματα μάχης, ΤΟΜΑ κλπ), ενώ έχουν την κάλυψη ελοκοπτ;eρων AH-1W/Z Super Cobra. 

 Πρακτικά η κίνηση αυτή συμπίπτει με την άφιξη στην περιοχή των πέντε ρωσικών πολεμικών πλοίων του στόλου του Ειρηνικού Ωκεανού που καταπλέουν σήμερα στο λιμάνι της Λεμεσού όπως ήδη σας είχαμε ενημερώσει. Στην ομάδα συμπεριλαμβάνονται το αντιτορπιλικό «Admiral Panteleyev», τα αποβατικά «Peresvet» και «Admiral Nevelsky», το δεξαμενόπλοιο «Pechenga», και το υποστηρικτικό «Fotiy Krylov» Τα πλοία απέπλευσαν από τη βάση τους στο Βλαδιβοστόκ στις 19 Μαρτίου και θα παραμείνουν για τρεις μέρες στο λιμάνι της Λεμεσού για ανεφοδιασμό και ξεκούραση του προσωπικού.Αύριο θα τα επισκεφθεί ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Φώτης Φωτίου. Τα πλοία θα ενωθούν με άλλα πολεμικά από τον ρωσικό στόλο στη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα και θα αποτελέσουν όλα μαζί τη μόνιμη δύναμη κρούσης του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο.

 Μέχρι τώρα για τη συγκέντρωση των ρωσικών ναυτικών δυνάμεων στη Δύση υπήρχε η σκέψη ότι αποσκοπούσε στην εκκένωση Ρώσων πολιτών, σε περίπτωση που θα εγένετο δυτική επέμβαση. Όμως η δήλωση από το Ρώσο υπουργό Άμυνας για μόνιμη ρωσική ναυτική δύναμη στη Μεσόγειο, δεν συνάδει με αποστολή εκκένωσης. Μετά από την αρνητική απάντηση που έλαβε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου στη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, και ως προς του S-300 αλλά και ως προς τη στάση που θα τηρήσει η Ρωσία σε περίπτωση εκτεταμένων επιχειρήσεων από τους Ισραηλινούς, όλο και περισσότερο ανησυχούν στη Δύση ότι οι ενέργειες των Ρώσων θα είναι αποφασιστικές. Στο μεταξύ η αποβίβαση των Αμερικανών πεζοναυτών στο ισραηλινό λιμάνι προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του Ρώσου προέδρου, αφού σύμφωνα με το debka δήλωσε ότι "δεν μπορεί η Ουάσιγκτον να ζητά να συνεργαστούμε σε μια διεθνή διάσκεψη, για να σταματήσουμε το μακελειό, και από την άλλη να αναπτύσει στρατεύματα στην περιοχή" φέρεται να είπε στον Νετανιάχου. Στο Ισραήλ πιστεύουν ότι ο Μπασάρ Άσαντ με το που τελείωσε η σνάντηση Πούτιν-Nετανιάχου πήρε το "πράσινο" φως για να υλοποιήσει την απειλή του για πόλεμο της φθοράς εναντίον του Ισραήλ, και κινητοποίησε παλαιστινιακές ομάδες για να χτυπούν στα υψώματα του Γκολάν. Μια από αυτές ήταν η παλαιστινιακή φιλική προς το καθεστώς Άσσαντ, Abdel Qader al-Husseini Brigades η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την χρήση όλμων σε χθεσινή επίθεση κατά ισραηλινής στρατιωτικής θέσης στο Γκολάν.

 Την ευθύνη την ανέλαβε αναρτώντας και το σχετικό βίντεο, όπου μεταξύ άλλων δηλώνεται ο εορτασμός της ημέρας της Νάκμπα, "δεν γιορτάζουμε αλλά εκδικούμαστε το αίμα των μαρτύρων μας". Στο Ισραήλ γνωρίζουν πολύ καλά από τον προηγούμενο πόλεμο φθοράς (1967-1970), ότι οι Άραβες είναι ιδιαίτερα ανθεκτικοί, επίμονοι, και ευρηματικοί σε αυτό το είδος πολέμου,και μπορεί να στοιχίσει στο Ισραήλ σε έμψυχο, και άψυχο υλικό, χωρίς να κερδιθεί κάτι για το εβραϊκό κράτος. Το συριακό ζήτημα έχει εξελιχθεί σε μια μεγάλη παρτίδα σκάκι. Όλα τα πιόνια έχουν στηθεί, ήδη θυσιάζονται, και σε λίγο οι βασιλιάδες θα 'ρθουν αντιμέτωποι.

 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια