ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:Κέρδισε τις εντυπώσεις η συμμετοχή του Δήμου Θηβαίων στο 4ο Agro Quality Festival στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων

21-5-2013


















 Τις καλύτερες εντυπώσεις κέρδισε το περίπτερο του Δήμου Θηβαίων στο 4ο Agro Quality Festival που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων το τριήμερο 17-19 Μαΐου. Ο Δήμος Θηβαίων σε συνεργασία με τον Παραδοσιακό Σύλλογο «Βλάχικος Γάμος Θήβας» και το Τμήμα Φωτογραφίας του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ» εκπροσώπησαν με μεγάλη επιτυχία την περιοχή μας στην έκθεση αγροτικών προϊόντων στην Αθήνα, που είχε στόχο τη γνωριμία με την ελληνική ύπαιθρο, την προώθηση των ελληνικών πιστοποιημένων παραδοσιακών προϊόντων και την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού.

 Το περίπτερο του Δήμου Θηβαίων κοσμούσαν λαογραφικά εκθέματα, από το Λαογραφικό Μουσείο του 5ου Γυμνασίου Θήβας και από τη συλλογή λαογραφικών αντικειμένων του Παραδοσιακού Συλλόγου Βλάχικου Γάμου Θήβας, που έδιναν στον επισκέπτη την ευκαιρία να γνωρίσει τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης μιας άλλης εποχής, ενώ παρουσιάστηκαν και ντόπια παραδοσιακά προϊόντα.

 Ταυτόχρονα λειτουργούσε έκθεση φωτογραφίας με πλούσιο καλλιτεχνικό φωτογραφικό υλικό του εθίμου του Βλάχικου Γάμου, από τα μέλη του Τμήματος Φωτογραφίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήβας «ΛΑΪΟΣ».

 Στα πλαίσια της συμμετοχής του Δήμου στο φεστιβάλ, παρουσιάστηκε, το απόγευμα του Σαββάτου (18/5), απόσπασμα από το δρώμενο του Βλάχικου Γάμου με τη συμμετοχή των μελών του Παραδοσιακού Συλλόγου. Οι συμμετέχοντες στο έθιμο, ντυμένοι με τις παραδοσιακές τους στολές, έκαναν εντυπωσιακή είσοδο στο χώρο διεξαγωγής της έκθεσης, χορεύοντας υπό τους ήχους του νταουλιού και της πίπιζας και περιπλανήθηκαν με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα περίπτερα της έκθεσης, εισπράττοντας τα καλύτερα σχόλια από τους επισκέπτες. Για περίπου τρεις ώρες, τα μέλη του συλλόγου, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και χόρευαν ασταμάτητα μπροστά από το περίπτερο του Δήμου, παρακινώντας τους επισκέπτες να συμμετέχουν. Παράλληλα παρουσίασαν το «χορό του πεθαμένου», το αποκορύφωμα του εθίμου, που συμβολίζει τη νεκρανάσταση της φύσης, τη νίκη της ζωής πάνω στο θάνατο. Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ διανεμήθηκε στους επισκέπτες ενημερωτικό υλικό με πληροφορίες για τη ήθη και έθιμα, τα μνημεία και τα αξιοθέατα του Δήμου Θηβαίων. Από το Δήμο Θηβαίων παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Νικολάου και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ. Αλέκος Στάϊκός. Το δρώμενο του βλάχικου γάμου παρακολούθησαν και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς και Δήμαρχος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου κ. Ευάγγελος Τετριμίδας και ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. κ. Ευάγγελος Γεωργίου.



 Ο Δήμος Θηβαίων για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της συμμετοχής στο 4ο Agro Quality Festival ευχαριστεί: 

1 Όλα τα μέλη του Παραδοσιακού Συλλόγου «Βλάχικος Γάμος Θήβας» που συμμετείχαν και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ευάγγελο Γρυπάρη

2 Το Σύλλογο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ» και τα μέλη του Τμήματος Φωτογραφίας του

3Το 5ο Γυμνάσιο Θήβας

4 Τον Δημοτικό Οργανισμό Θήβας (ΔΟΘ) και την κα. Ντίνα Ζαμπάκου

Τη Λέσχη LIONS Θήβας «Αντιγόνη» για την οικονομική ενίσχυση

 Το Τουριστικό Γραφείο «Τσότρας Travel» για τη διάθεση του λεωφορείου μεταφοράς των μελών του Συλλόγου του Βλάχικου Γάμου. 

Πηγή:http://thivanews.blogspot.gr/

Σχόλια