ΛΙΒΑΔΕΙΑ:Μυστική σύσκεψη στη Λιβαδειά για το κτίριο του πανεπιστημίου

14-6-2013
















 Τακτική Σαμαρά ακολουθούν Παπαγγελής και Αγνιάδης σύμφωνα με πληροφορίες στη Λιβαδειά. Όπως το σχέδιο Αθηνά αιφνιδίασε την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελληνική περιφέρεια, με τον ίδιο τρόπο και αυτοί επιχειρούν να αιφνιδιάσουν τη Λιβαδειά και να καρπωθούν ο καθένας ξεχωριστά τα οφέλη μιας άλλης διεκδίκησης, η οποία εκτιμούν ότι θα καλύψει το κενό της κατάργησης του πανεπιστημιακού τμήματος, πλασάροντας ακόμη και καθεφτάκια στους ιθαγενείς. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες επιχειρήθηκε να πραγματοποιηθεί μυστική σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Λεβαδέων μεταξύ, του Νίκου Παπαγγελή, του πρύτανη και του αντιπρύτανη του Πάντειου πανεπιστημίου, του πρώην προέδρου του πανεπιστημιακού τμήματος της Λιβαδειάς Χαρ.

Μπότσαρη και φορέων της Βοιωτίας. Ένας μόνο φορέας ανταποκρίθηκε στην «μυστική» πρόσκληση για την σύσκεψη (και δεν είναι προφανώς τυχαίο), ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης που έχει επιδείξει μεγάλο ζήλο για τη διατήρηση του πανεπιστημιακού τμήματος της Λιβαδειάς (για ευνόητους λόγους που γνωρίζουν όλοι στον πεζόδρομο της Μπουφίδου). Στη σύσκεψη σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές δεν είχαν προσκληθεί οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, δεν είχαν καμία ενημέρωση οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, οι φορείς της περιοχής αλλά ούτε και η περιφέρεια. Η περιφέρεια η οποία μάλιστα μέσω του Κλέαρχου Περγαντά ήταν ο μόνος θεσμικός φορέας όπου εγγυήθηκε στις διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Παιδείας τη χρηματοδότηση του πανεπιστημίου για τη συνέχιση της λειτουργίας του. Τη σούπα όμως τους χάλασε η αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Φανή Παπαθωμά με το χαρτοφυλάκιο του τομέα της παιδείας καθώς τυχαία ενημερώθηκε και παραβρέθηκε τελικά στη σύσκεψη.

Όπως μάθαμε σκοπός της συνάντησης ήταν το κτίριο που στέγασε το πανεπιστημιακό τμήμα της Λιβαδειάς να παραχωρηθεί στο Πάντειο για πολιτιστικές δράσεις και πιθανών τη λειτουργία κάποιου μεταπτυχιακού. Εάν αυτό δεν είναι καθρεφτάκι στους ιθαγενείς τότε τι είναι; Γιατί τόση μυστικότητα; Που και για πόσα χρόνια είναι παραχωρημένο το κτίριο; Ποιες είναι οι ενέργειες του Δήμου μέχρι σήμερα για την επιστροφή της χρήσης του κτιρίου; Γιατί να παραχωρηθεί στο Πάντειο με αυτό τον τρόπο; Δεν μπορεί να αξιοποιηθεί διαφορετικά από το Δήμο ώστε να έχει ουσιαστική προσφορά; Εάν πραγματικά το Πάντειο θέλει να έρθει στη Λιβαδειά δεν θα μπορούσε το μεταπτυχιακό ή οι πολιτιστικές δράσεις του να φιλοξενηθούν σε άλλο κτίριο;


 Πηγή:http://viotianet.gr/

Σχόλια