ΛΙΒΑΔΕΙΑ:Με επιτυχία η εκδήλωση της ΕΑΕ στη Λιβαδειά

4-6-2013


















 Ημερίδα με θέμα «Πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και νέες θεραπευτικές μέθοδοι αντιμετώπισης νεοπλασμάτων του πεπτικού σωλήνα» διοργάνωσε το Παράρτημα Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας σε συνεργασία με τον δήμο Λεβαδέων στο συνεδριακό κέντρο της κρύας παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.

Την συζήτηση συντόνισε ο Διευθυντής της Α΄ Γαστρεντερολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Γράσιμος Μάντζαρης ο οποίος έκανε πολύ ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις, κύριος ομιλητής ήταν ο Επιμελητής Α΄ της Β΄ Γαστρεντερολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Νικόλαος Βιάζης που ανέπτυξε το θέμα «Πρόληψη και θεραπεία καρκίνου του παχέος εντέρου» ενώ συμμετείχαν επίσης οι γιατροί γαστρεντερολόγοι Δημήτριος Γιαννόπουλος που μίλησε για την «Πρόληψη και θεραπεία καρκίνου του οισοφάγου» και Παναγιώτης Σφήκας που αναφέρθηκε στην «Πρόληψη και θεραπεία καρκίνου του στομάχου».

Η πρόεδρος του παραρτήματος της ΕΑΕ Στέλα Ταπανλή αφού ευχαρίστησε όσους όσοι τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους και όσους στηρίζουν το έργο της Αντικαρκινικής κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον αείμνηστο Λουκά Δέδε «τον ευεργέτη που έφυγε από τη ζωή στις 29 Μαΐου πριν από τέσσερα χρόνια και άφησε το κληροδότημα για να στεγαστεί η ΕΑΕ στη Λιβαδειά». Δεν παρέλειψε να μιλήσει με χαρά για την απόφαση παραχώρησης του κτηρίου από το Δ.Σ. Λιβαδειάς κάνοντας μνεία στον δήμαρχο Νίκο Παπαγγελή και το Δημοτικό Συμβούλιο ωστόσο επεσήμανε ότι αντί να προχωρήσουν οι εργασίες και να ολοκληρωθεί το Κέντρο Αντικαρκινικής προστασίας για άλλη μια φορά προκύπτουν εμπόδια. «Το δίκαιο στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη και χρονοβόρα υπόθεση, να αποδειχθεί γιατί πέφτεις πάνω στο γραφειοκρατικό παραλογισμό και αυτό εκμεταλλεύονται οι δήθεν τιμητές της αλήθειας και της δικαιοσύνης, που κρύβουν την μανία τους για εκδίκηση, και δεν νοιάζονται που αδικούν πολίτες, πάσχοντες, αναξιοπαθούντες.

Όλα αυτά θαμπώνουν την ομορφιά του έργου μας, αφού σκοντάφτουμε πάνω τους, πέφτουμε, χτυπάμε, ματώνουμε, πεθαίνουμε, ανασταινόμαστε ή φυλακίζουμε τα όνειρά μας. Ακόμη χειρότερο από το θάνατο», είπε η κ. Ταπανλή και πρόσθεσε: «Και καταφεύγω σε σας. Εσείς ο κόσμος μας ο τεράστιος, η δύναμή μας η ανεξάντλητη. Ναι εσείς, που δεν μας αφήνεται να εγκαταλείψουμε, γιατί μέσα σε αυτό το πέλαγος της αγάπης σας εμείς έχουμε βρει το νόημα της ζωής μας και εκφράζεται μέσα από το τεράστιο έργο της Ε.Α.Ε».

 Συνεχίζοντας έδωσε έμφαση στο Κέντρο Αντικαρκινικής Προστασίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έξω από το κτήριο κυματίζει η σημαία μας και αρκετοί έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να προσφέρουν εργασία τους για να δημιουργηθεί, να ολοκληρωθεί αυτό το σπουδαίο για την πόλη μας έργο. Και αναρωτιέμαι, αλήθεια τόσο δύσκολο είναι εμείς οι άνθρωποι να μοιραστούμε τη ζωή, παραβλέποντας το στενό ατομικό μας συμφέρον; Δεν έχουμε ακόμη καταλάβει πόσο λίγοι κρατάει η ζωή μας μέσα στην αιωνιότητα; Τί νομίζετε ότι αξίζει να ζήσει ένας άνθρωπος; Μια αληθινή στιγμή ή μια εικονική πραγματικότητα; Έστω μια στιγμή ή έστω λίγες στιγμές αληθινές; Αυτές είναι η καταξίωση της ανθρώπινης παρουσίας στη γη. Είναι ένα παράθυρο στην Ελπίδα. Είναι να μπορείς να αγαπήσεις τον διώκτη σου, τον απέναντί σου. Να συμμεριστείς την έχθρα του, το πάθος του» Ακολούθως μιλώντας για το έργο της ΕΑΕ τόνισε ότι «δεν υπάρχει ανασφάλιστος, δεν υπάρχει αναξιοπαθών άρρωστος, πονεμένος συμπολίτης, που δεν έχει ακουμπήσει πάνω μας». Η ΕΑΕ όπως είπε η κ. Ταπανλή συνεχίζει να κάνει εξετάσεις πρόληψης σχεδόν δωρεάν και με σημαντικά αποτελέσματα δεδομένου ότι «δεκάδες γυναίκες που διαγνώσθηκαν θετικές σε πολύ πρώιμο στάδιο καρκίνου, τώρα έχουν θεραπευθεί και είναι κοντά μας πιο δυνατές, πιο αισιόδοξες».

 Επίσης έμφαση έδωσε και στην τράπεζα αίματος και απεύθυνε έκκληση σε νέους, σε αθλητικούς συλλόγους, σε οργανισμούς και φορείς να εμπιστευτούν την τράπεζα αίματος της Ε.Α.Ε. Καταλήγοντας τόνισε: «Η ΕΑΕ έχει ανοίξει μια τεράστια αγκαλιά, που κλείνει μέσα της τη φτώχεια, την ανημποριά τον πόνο. Θέλει να σας μιλήσει, να σας ενημερώσει, για να σας προστατεύσει απ’ τα νοσήματα φθοράς του θανάτου, χωρίς να κάνει διακρίσεις, χωρίς να κολλάει ετικέτες, χωρίς ματαιοδοξία και κραυγές εγωισμού, με ταπεινότητα και ανθρωπιά. Όλοι για όλους, όλοι μαζί με ενότητα, χωρίς συγκρούσεις».

 Πηγή:http://viotianet.gr/

Σχόλια