ΘΗΒΑ:Kλοπή και καταστροφές στα γραφεία και στην αποθήκη της ΔΕΥΑΘ

8-6-2013
























 Τα ξημερώματα της Δευτέρας 3 Ιουνίου 2013, άγνωστοι δράστες εισήλθαν παράνομα στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Θήβας (Δ.Ε.Υ.Α.Θ) και αφού πρώτα έθεσαν εκτός λειτουργίας το ηλεκτρονικό σύστημα ασφάλειας του κτηρίου καταστρέφοντάς το, αφαίρεσαν ένα φορητό υπολογιστή, έξι υπηρεσιακά κινητά τηλέφωνα, ένα GPS καθώς και χρηματικό ποσό από το χρηματοκιβώτιο ασφαλείας και προξένησαν και πολλές άλλες υλικές ζημίες, με αποκορύφωμα την πλήρη καταστροφή του Συστήματος Τηλεελέγχου -Τηλεχειρισμού που αφορά στη λειτουργία του Βιολογικού των Δεξαμενών, των Αντλιοστασίων και του Διυλιστηρίου του Μόρνου. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, παραβίασαν και τη μισθωμένη για τις ανάγκες της ΔΕΥΑΘ αποθήκη της που βρίσκεται στη Θήβα (συνοικία Κοντίτο) προβαίνοντας και εκεί σε ζημίες (σπάσιμο) των παρμπρίζ και των πλαϊνών παραθύρων 2 Μηχανημάτων έργου, ιδιοκτησίας της ΔΕΥΑΘ.

 Η αξία των κλαπέντων και των κατεστραμμένων ειδών υπολογίζεται από την Υπηρεσία σε 23.825,75 ευρώ περίπου.

Οι πιο πάνω πράξεις των δραστών διαπιστώθηκαν από υπαλλήλους το πρωί της Δευτέρας 3 Ιουνίου όπου και ενημερώθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών. Από τη ΔΕΥΑΘ κατατέθηκε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Ο Δήμος Θηβαίων, τα μέλη του δημοτικού Συμβουλίου καθώς και ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΘ καταδικάζουν απερίφραστα αυτές τις εγκληματικές ενέργειες που σαν αποτέλεσμα είχαν να παρεμποδιστεί η ομαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΘ οι υπηρεσίες και τα έργα της οποίας είναι δημόσιας ωφελείας. 

Πηγή:http://www.orchomenos-press.blogspot.gr/

Σχόλια