Θέατρο Συρία:Η παράσταση αρχίζει σε λίγο

28-8-2013















 Εάν και είναι πάντοτε σε όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις επτασφράγιστο μυστικό η ημέρα και ώρα έναρξης τους, η ιδέα ενεργείας και οι αντικειμενικοί σκοποί της (ΑΝΣΚ),στην προκειμένη περίπτωση οι στόχοι που θα πληγούν,τις τελευταίες ώρες βιώνουμε κάτι εντελώς πρωτόγνωρο. Αυτό είναι η δημοσιοποίηση των στόχων που θα πληγούν από τις ΗΠΑ μέσω διαρροών από τα μέσα ενημέρωσης και το διαδίκτυο, ενώ για την ακριβή ημέρα και ώρα αν και δεν έχουν γίνει γνωστά ,εντούτοις αναμένεται ότι θα είναι μεταξύ Πέμπτης και Κυριακής. Από τις νυχτερινές συνθήκες φωτισμού τις προσεχείς ημέρες, αλλά και από την προβολή-τηλεθέαση που θέλουν οι ΗΠΑ να έχει το κτύπημα, εξάγουμε το συμπέρασμα ότι η καταλληλότερη ημέρα είναι η Παρασκευή ή Σάββατο διότι θα υπάρχει επαρκής χρόνος για έναρξη της επίθεσης γύρω στις 0000 και χρονική διάρκεια είτε 2 ώρες είτε 3 ώρες , μέχρις ότου ανατείλει η σελήνη η οποία και πάλι θα έχει αμυδρό φώς.

 Έτσι και οι στόχοι θα πληγούν σε συνθήκες πολύ περιορισμένης φυσικής ορατότητας, χάριν εντυπωσιασμού κυρίως ,αλλά και το «θέαμα» για ψυχολογικούς λόγους θα πρέπει να γίνει στο πρώτο ήμισυ της νύχτας για λόγους τηλεθέασης Τέλος η δημοσιοποίηση τόσων λεπτομερειών για την επίθεση από τις ΗΠΑ ,έχει πολλούς αποδέκτες, μεταξύ αυτών φυσικά και τον ίδιο τον Assad,έτσι ώστε να μην βρεθεί σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Στην παρούσα φάση οι ΗΠΑ δεν θέλουν νεκρό τον Assad αφού δεν επιθυμούν την πλήρη επικράτηση των σουνιτών ανταρτών.

Αυτός είναι και ο λόγος που στο κτύπημα δίνουν το χαρακτήρα της τιμωρίας για την υποτιθέμενη ή όχι χρήση των Χ.Ο από τον Συριακό στρατό και προαναγγέλουν την σύντομη διάρκειά του 2-3 ημέρες. Τέλος εννοείται ότι και η Ρωσία είναι πλήρως ενήμερη και έχει δώσει την σιωπηρή συγκατάθεσή της για αυτού του είδους το κτύπημα ,αν κρίνουμε από τις δηλώσεις λίαν υψηλόβαθμων αξιωματούχων της ότι η «Ρωσία δεν επιθυμεί να συρθεί σε πόλεμο στη Συρία.». Άλλωστε όλες τις Μεγάλες Δυνάμεις χωρίς καμμία εξαίρεση τις συμφέρει ένα τέτοιο κτύπημα ,γιατί θα υποδηλώνεται ότι είναι κόκκινη γραμμή η χρήση χημικών όπλων και θα τιμωρείται αυτεπάγγελτα.Αυτό θα αποτελεί σοβαρή παρακαταθήκη στο μέλλον. Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε τις επόμενες ημέρες και ώρες ένα καλά σκηνοθετημένο θέατρο ,στις πλάτες του δύσμοιρου Συριακού λαού δυστυχώς.

 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια