Κλείσιμο στρατοπέδων: Υπάρχει και η Καλαμάτα εκτός από το Αμύνταιο και όχι μόνο

22-8-2013


















 Πολύ σωστά πολλά σχόλια των αναγνωστών για το άρθρο που είχε να κάνει με τα “στρατόπεδα των κεμπάμπ”(κάντε κλικ εδω για να διαβάσετε το άρθρο). “Δεν είναι μόνο το Αμύνταιο”, έλεγαν και είχαν δίκιο. Το άρθρο γράφτηκε με αφορμή τις αντιδράσεις της δημοτικής αρχής στο Αμύνταιο. Αν και υπήρχε η επισήμανση για τις πιέσεις που δέχονται οι στρατιωτικοί από πολλές διαφορετικές πλευρές για να μην κλείσουν στρατόπεδα θα επανέλθουμε και θα επαναλάβουμε ότι κατά την άποψή μας
 -που έχει πολλές φορές εκφραστεί- και αυτή η αναδιοργάνωση που είχε ανακοινώσει ο Παναγιωτόπουλος είναι “πυροτέχνημα”.


 Πράγματι όπως με νόημα γράφουν κάποιοι από εσάς “υπάρχει και η Καλαμάτα”, εννοώντας το κέντρο νεοσυλλέκτων το οποίο ανοίγει και κλείνει ανάλογα με το ποιος είναι κυβέρνηση. Κι επειδή η σχέση του πρωθυπουργού με την Καλαμάτα δεν θέλει και ιδιαίτερη ανάλυση η επαναλειτουργία του κέντρου στην πόλη όπως και να το κάνουμε προκαλεί ανάλογα σχόλια. “Ήταν ολοκαίνουργιες οι εγκαταστάσεις και θα πήγαιναν χαμένες”, είναι η δικαιολογία που επικαλούνται όσοι προσπαθούν να υποπστηρίξουν την επαναλειτουργία της Καλαμάτας.


 Για να μην επικεντρώσουμε όμως το ενδιαφέρον από τη μία περιοχή στην άλλη φθάνοντας βέβαια και στην Αττική, μηπως θα έπρεπε να γίνουν ακόμη πιο προωθημένα βήματα για να τελειώνουμε μ΄ αυτή τη φαρσοκωμωδία; Μήπως θα πρεπει να δούμε τι συμβαίνει σε άλλους στρατούς ευρωπαϊκών χωρών και στην ανάγκη να “αντιγράψουμε” ένα μοντέλο που πιθανόν να μας πηγαίνει; Υπήρχαν κατά καιρούς σκέψεις για να εξεταστεί το ενδεχόμενο να μην υπάρχουν κέντρα νεοσυλλέκτων . Οι στρατεύσιμοι να παρουσιάζονται απ΄ ευθείας σε μονάδες όπου θα εκπαιδεύονται πιο γρήγορα ,αποτελεσματικά και θα έμπαιναν από τη πρώτη στιγμή στο “πνεύμα και τη λογική” της μονάδας που θα κάνουν τη θητεία τους. Είναι μια σκέψη .

Προφανώς υπάρχουν κι άλλες. Αυτό που δεν υπάρχει είναι πραγματικη θέληση για να γίνουν αλλαγές που και τις Ένοπλες Δυνάμεις θα βοηθούσαν επιχειρησιακά και οικονομία θα έκαναν στο δημόσιο ταμείο. Προέχουν όμως πάντα τα “ψηφαλάκια”.


 Πηγή:http://www.onalert.gr/

Σχόλια