Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Σενάριο χημικού εφιάλτη αντιμετώπισε στην Αθήνα η «Δύναμη Δ»

21-9-2013
















Νέα στοιχεία προκύπτουν για την άσκηση που πραγματοποίησε λόχος της δύναμης ταχείας αντίδρασης του ΓΕΕΘΑ (ανεπίσημα γνωστής ως δύναμη «Δ») τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Σεπτεμβρίου. Τα νεοτέρα αυτά στοιχεία προκύπτουν από πηγές του ΓΕΕΘΑ οι οποίες διαβεβαίωσαν πως δεν επρόκειτο για άσκηση η οποία αφορούσε τα γεγονότα που συνόδευσαν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά αντίθετα αφορούσαν σενάριο εσωτερικής ασφάλειας μετά από επίθεση με ραδιενεργά/χημικά/βιολογικά όπλα Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που η δύναμη που κινητοποιήθηκε στο πλαίσιο της άσκησης ήταν ο διακλαδικός λόχος ΡΒΧ πολέμου. Οι άνδρες του ειδικού διακλαδικού λόχου αντιμετώπισης ΡΒΧ πολέμου είχαν μετακινηθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες σε ειδικά προκαθορισμένες περιοχές της Αττικής με πλήρη εξοπλισμό αναμένοντας τις διαταγές για την εκτέλεση του σεναρίου.


 Η άσκηση ήταν προγραμματισμένη, όπως διαβεβαιώνουν πηγές του ΓΕΕΘΑ από την περίοδο της κορύφωσης της συριακής κρίσης και της χρήσης χημικών όπλων στη χώρα αυτή. Υπήρχε διαρκής ροή από ξένες μυστικές υπηρεσίες προς την ΕΥΠ για πιθανό κτύπημα πυρήνων της al-Qaeda. Οι πληροφορίες αυτές σχετίζονταν και με το μήνυμα που είχαν στείλει μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης περί «κτυπήματος που θα άλλαζε τη ροή της ιστορίας» για το οποίο είχε κάνει λόγο και ο πρόεδρος της Υεμένης πριν από 20 ημέρες.

 Η χθεσινή άσκηση αποσκοπούσε ακριβώς στην αντιμετώπιση ενός τέτοιου εφιαλτικού ενδεχομένου. Όσο και αν το σενάριο απόκτησης και χρησιμοποίησης χημικών όπλων από ομάδες ισλαμιστών στην Ελλάδα που συνδέονται με την al-Qaeda ακούγεται ακραίο δεν είναι καθόλου έτσι. Το αέριο σαρίν για παράδειγμα είναι γνωστό και ως “kitchen gas” (αέριο της κουζίνας) - όπως αναφέρει και ο πρόεδρος της Συρίας Bashar Al Assad σε συνέντευξη που έδωσε στο αμερικανικό FOX News (στο 8:20 του βίντεο) εξαιτίας της πολύ απλής διαδικασίας που απαιτείται για την παραγωγή του, αλλά και των συστατικών του που μπορούν να βρεθούν ελεύθερα στο εμπόριο. Δεν είναι δύσκολο για μια αποφασισμένη ομάδα να κατασκευάσει το συγκεκριμένο αέριο και να το χρησιμοποιήσει σε αστικούς στόχους, όπως άλλωστε είχε κάνει και η ομάδα του Aum Shinrikyo στις 20 Μαρτίου του 1995 κτυπώντας το μετρό του Τόκιο. Οι πληροφορίες αυτές που λάμβανε η ΕΥΠ επιβεβαιώνονται και από τις εκθέσεις του STRATFOR το οποίο σε σχετικό σημείωμά του είχε προειδοποιήσει πως : "Η πίεση προς τους εθνικιστές μπορεί να προκαλέσει διάφορες αντιδράσεις και ενθάρρυνση ισλαμιστικών ομάδων", θεωρώντας ότι υπάρχουν ενεργά στοιχεία πολλών ακραίων ισλαμιστικών ομάδων στην Ελλάδα και από την στιγμή που θεωρούν δεδομένη την αναταραχή λόγω της πίεσης που ασκείται στο κόμμα των εθνικιστών θα υπάρξουν αντιδράσεις.

 Παράλληλα τις ίδιες σχεδόν πληροφορίες είχε δώσει και η ΕΥΠ σε αναφορά της σημειώνοντας ότι αναμένεται ένα «θερμό» Φθινόπωρο και πως υπολογίζονται σε 150.000 οι άνθρωποι που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε βίαιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και ανάμεσά τους προεξάρχοντα ρόλο θα παίξουν λούμπεν αλλοδαποί οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τους ακριβείς σκοπούς που εξυπηρετούν ακραίοι και φανατικοί ισλαμιστές που είναι οργανωμένοι στην Ελλάδα, αλλά οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μέσω μιας τέτοιας επίθεσης ή καλύτερα της απειΛής μιας τέτοιας επίθεσης θα έφερναν την χώρα κυριολεκτικά \στα «γόνατά» της με κυριότερο στόχο αυτόν της απόλυτης ασυλίας σε όλο το ισλαμιστικό στοιχείο που θέλει να χρησιμοποιήσει τη χώρα ως εφαλτήριο για την ιερή τζιχάντ που θέλει να εξαπολύσει στην Ευρώπη. Αυτός είναι άλλωστε και δηλωμένος στόχος τους.

 Σε πολιτικό επίπεδο έχουν βρει ακούσιους συμμάχους σε κόμματα τα οποία επιτίθενται στην κυβέρνηση για τα «στρατόπεδα συγκέντρωσης» όπως αποκαλούν τα κέντρα κράτησης αλλά και για τους ελέγχους στα σύνορα – τους όποιους ελέγχους τέλος πάντων- απαιτώντας πλήρη και χωρίς εμπόδια πρόσβαση στη χώρα όσων αλλοδαπών επιθυμούν κάτι τέτοιο. Και δεν είναι μόνο αυτές οι προειδοποιήσεις. Στο πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον οι Αμερικανοί φάνηκαν ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις κινήσεις των ισλαμιστικών εξτρεμιστικών ομάδων, παρακλάδια και ένοπλοι πυρήνες της al Qaeda που μέσο Κοσσόβου και μισθοφόρων ομάδων διοχετεύονται στην Ευρώπη με βασικό πέρασμα την Ελλάδα. Αυτό είναι που τους ανησυχεί έντονα για αυτό και αξιοποιώντας πληροφορίες και πηγές οι ελληνικές διωκτικές αρχές σχεδόν λίγες ημέρες μετά την επιστροφή του Έλληνα Πρωθυπουργού άρχισαν οι επιχειρήσεις καθαρισμού στα κέντρα κράτησης και οι απελάσεις ατόμων που έχουν εισέλθει παράνομα στην χώρα.

Τα ευρήματα δε από αυτές τις επιχειρήσεις των ελληνικών κρατικών και διωκτικών αρχών ασφαλείας της χώρας σημαντικότητα! Εκτός από τα αυτοσχέδια όπλα σε όλους τους καταυλισμούς και τα κέντρα κράτησης και υποδοχής βρέθηκαν και –σε πολλές περιπτώσεις βαρύς - οπλισμός με ευθεία αναφορά στην αλβανική και κοσσοβάρικη μαφία. Ιδιαίτερα ευχάριστο πάντως από αυτή την υπόθεση είναι ότι υπάρχει οργανωμένη δύναμη εντός της δύναμης ταχείας αντίδρασης η οποία μπορεί να δρα ακαριαία για αντιμετώπιση ΡΒΧ απειλών και μονό για τη δημιουργία της αξίζουν πραγματικά εύσημα στο ΓΕΕΘΑ

 Πηγή: defencenet.gr

Σχόλια