Παρέλαση 28ης: Στηρίζει τα άρματα ο Αβραμόπουλος

25-10-2013

















 "Οι παρελάσεις πρέπει να γίνονται με τη δόξα και την τιμή που αναλογεί στις σπουδαίες αυτές στιγμές που γιορτάζουμε στον τόπο μας, χωρίς μιζέρια, αλλά με υψηλό αίσθημα υπερηφάνειας δυναμώνοντας το φρόνημα του ελληνικού λαού αλλά και των ενόπλων δυνάμεων", δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά την τελετή ορκωμοσίας των νέων Αξιωματικών στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) στη Θεσσαλονίκη.


Σε ερώτηση για την απόφασή του να παρελάσουν και άρματα μάχης καθώς και μηχανοκίνητα τμήματα του στρατού, την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε:


"Η πόλις αυτή, η ιστορική πόλις της Θεσσαλονίκης, αξίζει να ζει τέτοιες στιγμές και η απόφαση που πήρα φέτος, η παρέλαση να γίνει όπως αναλογεί στην ιστορική αυτή επέτειο, στην ίδια την πόλη της Θεσσαλονίκης, στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και ανταποκρινόμενος στο βαθύτερο αίσθημα του ελληνικού λαού, είναι μια απόφαση που αγκάλιασε πάνω από όλα ο ελληνικός λαός και είμαι βέβαιος ότι οι Θεσσαλονικείς όχι μονάχα αποδέχθηκαν με χαρά, αλλά και με τη μαζική παρουσία τους θα στείλουν το δικό τους μήνυμα προς όλους μας. .

Προς την πολιτική τάξη της χώρας και προς την ελληνική κοινωνία, μέσα σε πνεύμα ομοψυχίας, με υψηλό το εθνικό μας φρόνημα να αγωνιστούμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ετσι ώστε η πατρίδα μας να βρει και πάλι την προοπτική, τον προσανατολισμό και το βηματισμό της και οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι ένας χώρος όπου υπάρχει αυτό που λέμε πάντοτε: "Αλλη Ελλάδα, της τιμής,των αξιών, της υπερηφάνειας". Στη Θεσσαλονίκη θα ζήσουμε πράγματι όμορφες στιγμές που θα θυμίζουν την ιστορία μας και θα δείχνουν δρόμους για το μέλλον".

 Οι παρελάσεις πρέπει να γίνονται με τη δόξα και την τιμή που αναλογεί στις σπουδαίες αυτές στιγμές που γιορτάζουμε στον τόπο μας, χωρίς μιζέρια, αλλά με υψηλό αίσθημα υπερηφάνειας
Στη διάρκεια της τελετής που έγινε στη ΣΣΑΣ ο υπουργός επέδωσε τα ξίφη στους 113 αποφοιτήσαντες της Σχολής, ανάμεσά τους και αξιωματικοί από την Ιορδανία και την Αλβανία. "Μέσα σε μία ατμόσφαιρα υπερηφάνειας επέδωσα τα ξίφη στους αποφοιτήσαντες της ΣΣΑΣ, ένα σύμβολο τιμής και θυσίας για τα νέα αυτά παιδιά που αποφάσισαν να ενταχθούν στις τάξεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων", τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε: "Μαζί με την ευχή μας να έχουν υγεία και και δύναμη θα ήθελα να επισημάνω το πόσο σημαντικό είναι, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διέρχεται ο τόπος, να κρατάμε ψηλά και το φρόνημα, να δυναμώνουμε την ψυχή μας, να διαμορφώνουμε ένα περιβάλλον ενότητας, αλληλεγγύης και ομοψυχίας ανάμεσα σε όλους τους Ελληνες. Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας αυτό το μήνυμα εκπέμπουν διαχρονικά. Μήνυμα ασφάλειας, ακεραιότητας για την πατρίδα μας. Προάσπισης των αξιών που μας κληροδότησε η ιστορία μας. Προάσπισης της ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας της χώρας αλλά και της ίδιας της δημοκρατίας μας".

Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός, Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος, Αθανάσιος Τσέλιος, ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος, Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος, Ευάγγελος Τουρνάς.

Πηγή:www.onalert.gr

Σχόλια