Χειμωνιάτικος ο καιρός μέχρι και την Πρωτοχρονιά

30-12-2013
















 Με ένα τυπικά χειμερινό σκηνικό, χωρίς φαινόμενα που μπορεί να προκαλέσουν ιδιαίτερα προβλήματα, θα υποδεχθούμε φέτος την Πρωτοχρονιά σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.


Συγκεκριμένα:

– Τη Δευτέρα, αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στο νότιο Αιγαίο και στη δυτική Ελλάδα. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς στην Αττική και από 4 έως 14 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τοπικά τα έξι μποφόρ.

– Την Τρίτη, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η ΕΜΥ προβλέπει αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια, με τοπικές βροχές κυρίως στα νοτιοδυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί στα βόρεια. Οι άνεμοι 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά στα 7 μποφόρ.

– Την Τετάρτη 1η Ιανουαρίου 2014 προβλέπονται στα νοτιοανατολικά τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που σταδιακά θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση (παγετός τη νύχτα και το πρωί σε κεντρικά και βόρεια) και οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ.

Πηγή:arouraios.gr

Σχόλια