ΒΟΙΩΤΙΑ:63 οδικές παραβάσεις σε ελέγχους στη Βοιωτία

28-1-2014



















 Εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες (27-01-2014) το πρωί σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της οικείας Αστυνομικής Διεύθυνσης, με στόχο την διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών, καθώς επίσης και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Για την υλοποίηση και ανάπτυξη των συγκεκριμένων αστυνομικών δράσεων, συγκροτήθηκαν συνεργεία τροχονομικών ελέγχων, στα οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και των Τμημάτων Τροχαίας του Νομού.

Ειδικότερα πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε (207) οχήματα, προσήχθησαν οκτώ (8) άτομα και συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί και συγκεκριμένα δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 35 και 32 ετών, καθώς και τρεις υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 45, 32 και 31 ετών, κατηγορούμενοι για στέρηση της προβλεπόμενης άδειας ικανότητας οδήγησης.

Επιπλέον για τον 31χρονο υπήκοο Πακιστάν, διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα μας, στερούμενος παντελώς νομίμων εγγράφων διαμονής, ενώ επίσης κατηγορείται για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου και παραποίηση στοιχείων κυκλοφορίας δίκυκλης μοτοσικλέτας, η οποία όπως προέκυψε ήταν κλεμμένη και κατασχέθηκε, προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη της.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, βεβαιώθηκαν συνολικά (63) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

9 για υπερβολική ταχύτητα
6 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
8 για ανασφάλιστα οχήματα
5 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης
1 για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.
1 για παραποίηση στοιχείων κυκλοφορίας
33 λοιπές παραβάσεις

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες, οι οποίες θα υποβληθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές. Οι συγκεκριμένες αστυνομικές δράσεις αποσκοπούν στην διενέργεια συστηματικών τροχονομικών ελέγχων και στην αυξημένη αστυνομική παρουσία, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.

Πηγή:www.viotiashop.gr

Σχόλια