Κοινά γυμνάσια Ρωσίας και Κίνας στην Ανατολική Μεσόγειο

28-1-2014
















 Ναυτικά γυμνάσια Ρωσίας και Κίνας διεξάγονται στην Ανατολική Μεσόγειο από το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Ναυτικών. Είναι η πρώτη φορά που γίνονται στη Μεσόγειο κοινά γυμνάσια των δυο χωρών.

Στην άσκηση, η οποία θα τερματιστεί την Τρίτη, μετέχουν από ρωσικής πλευράς το πυρηνικό καταδρομικό «Πετρ Βελίκι», ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου του Βορρά, επί κεφαλής μοίρας ταχύπλοων σκαφών και από κινεζικής πλευράς η φρεγάτα «Γιαντσένγκ». Η άσκηση, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο, έχει στόχο την ενίσχυση των κινήσεων πλοήγησης, τη συνεργασία στην αεράμυνα, καθώς και την προσεδάφιση ναυτικών ελικόπτερων σε πλοία διάφορων χωρών.


Ο γενικότερος στόχος της άσκησης είναι «η βελτίωση του επιπέδου επιχειρησιακής συνεργασίας μεταξύ ρωσικών και κινεζικών πολεμικών σκαφών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσόγειου».
Ρωσικά και κινεζικά πολεμικά σκάφη άρχισαν να συνεργάζονται στην περιοχή στις 7 Ιανουαρίου για να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη μεταφορά των χημικών αέριων της Σύριας εκτός Σύριας.


Πηγή:tovima.gr

Σχόλια