Μια χούφτα αγρότες, χαρίζουν 10.000.000 ευρώ

24-2-2014













 Σας ενημερώνουμε για την κινητοποίηση που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών την Πέμπτη 27/2 ώρα 12.30 έξω από το ΥΠΕΚΑ οδός Μεσογείων.

Τα βασικά σημεία που δημοσιογραφικά σας ενδιαφέρουν, είναι τα εξής:

- Ποιος το διοργανώνει: Ο μεγαλύτερος συνδικαλιστικός φορέας των ΑΠΕ με περισσότερα από 700 Μέλη.

- Ποιους αφορά: 2.000 αγρότες που επένδυσαν σε φωτοβολταϊκά πάρκα

- Τι ζητά:

α) Να τηρηθούν οι συμβάσεις, που απειλούνται "μονομερώς" από το ΥΠΕΚΑ β) Να συντομευθούν οι πληρωμές, που σήμερα ξεπερνούν σε καθυστέρηση τους 7 μήνες. Η καθυστέρηση έχει παγιωθεί σε αυτό το χρονικό διάστημα, εδώ και 14 μήνες!

- Γιατί το ζητάει:

 α) Επειδή ...πρόκειται για ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ συμβάσεις,

 β) Επειδή, σύμφωνα με επίσημο δελτίο τύπου το ΛΑΓΗΕ επιβεβαιώνει ότι τα "αγροτικά φωτοβολταϊκά" ΔΕΝ δημιουργούν έλλειμμα στο ταμείο του.

- Πόσοι θα είμαστε: Αναμένεται την Πέμπτη να βρίσκονται έξω από το ΥΠΕΚΑ πάνω από 800 αγρότες με τις οικογένειές τους. Για το λόγο αυτό, έχουν μισθωθεί από το Σύνδεσμο 14 πούλμαν που θα έρθουν από όλη τη χώρα.

- Η διαπραγμάτευση του Συνδέσμου: Η επίσημη πρόταση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, είναι το να ΜΗΝ πληρώνονται οι αγρότες, ηλεκτρική παραγωγή συνολικής αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο, ως συμβολή στο έλλειμμα που ΟΙ ΙΔΙΟΙ ημιούργησαν. Και αυτό, την ώρα που η ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΜΙΑ ευθύνη των αγροτών για το έλλειμμα. Δεν συζητούμε το ενδεχόμενο να διαλυθούν οι υπάρχουσες συμβάσεις μας.

Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να πάρετε απο την ιστοσελίδα afo.gr/psaf ενώ χρήσιμο είναι και ένα μικρό video που έφτιαξε ο Σύνδεσμος για την κινητοποίηση (δείτε το παρακάτω)

Ραντεβού στο ΥΠΕΚΑ την Πέμπτη!
Κώστας Γιωτάκος
Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών

Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια