Απίστευτο και όμως αληθινό! Έπαθαν τροφική δηλητηρίαση σε συνέδριο για την... διατροφική ασφάλεια!

30-4-2014

















 Σε συνέδριο με θέμα την διατροφική ασφάλεια που διεξήχθη στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ και στο οποίο... συμμετείχε η αφρόκρεμα των Αμερικανών γιατρών, πάνω από 100 σύνεδροι έπεσαν θύματα τροφικής δηλητηρίασης.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο «NBC News», μετά το πρώτο διάλειμμα του συνεδρίου, ορισμένοι συμμετέχοντες άρχισαν να διαμαρτύρονται για αφόρητους πόνους στο στομάχι. Ακολούθησαν πιο έντονα συμπτώματα όπως ακατάσχετοι εμετοί και διάρροια.

Όπως μετέδωσαν τα αμερικανικά ΜΜΕ, οι σύνεδροι που άρχισαν να μην νιώθουν καλά, αποχωρούσαν ένας-ένας από το χώρου του συνεδρίου, όταν όμως οι οργανωτές κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά, τότε υποπτεύτηκαν πως το φαγητό που είχαν καταναλώσει, ίσως να ήταν η αιτία.

Ο αριθμός των κρουσμάτων οξείας γαστρεντερίτιδας μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερος, μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ. Σημειώνεται ότι στο συνέδριο συμμετείχαν συνολικά 1.300 Αμερικανοί ειδικοί σε θέματα διατροφικής ασφάλειας αλλά και αξιωματούχοι από το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Σύμφωνα με το «NBC News», οι υγειονομικές αρχές του Μέριλαντ ανακοίνωσαν ότι διεξάγουν εργαστηριακούς ελέγχους σε δείγματα από τα τρόφιμα που καταναλώθηκαν στη διάρκεια του συνεδρίου προκειμένου να εντοπίσουν το ύποπτο στέλεχος.

Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια