Θέμα διαδοχής: 11 βουλευτές της ΝΔ δείπνησαν χθες το βράδυ με κύριο "μενού" τον ... Α.Σαμαρά

24-5-2014














 Oμάδα 11 βουλευτών της ΝΔ, μεταξύ τους και δύο πρώην υφυπουργού, οι περισσότεροι της νέας γενιάς συγκεντρώθηκαν χθες σε οικία στα βορεια προάστεια μακριά από τα αδιάκριτα βλέματα και συζήτησαν για το μέλλον του κόμμματος και προκειμένου να συντονίσουν τις κινήσεις τους από την ερχόμενη Δευτέρα μετά την διαγραφόμενη ήττα στις αυριανές ευρωεκλογές και την αναμενόμενη υποχώρηση του ποσοστού της ΝΔ κάτω απο το 25%.

 Οι συγκεκριμένοι βουλευτές δεν προέρχονται από μία συγκεκριμένη ομάδα του κόμματος, αλλά από όλο το φάσμα: Καραμανλικοί, πρώην σαμαρικοί, της παραδοσιακής δεξιάς κλπ.


 Το μενού είχε ως κύριο πιάτο τον ... Αντώνη Σαμαρά.


 Κοινό σημείο όλων είναι ότι το κόμμα είναι αδύνατον να οδεύσει σε εθνική εκλογική αναμέτρηση και να έχει ελπίδα να νικήσει με τον Α.Σαμαρά στην ηγεσία του. Το χθεσινό φιάσκο με την συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος έκανε ακόμα πιο βαριά την ατμόσφαιρα, σε σημείο που κάππιος τόνισε "Αφήστε να περάσει η Κυριακή και από Δευτέρα βλέπουμε πιο καραγκιόζης έστησε αυτό το πράγμα".

 Ειπώθηκαν και άλλα πράγματα που αφορούν την γενικότερη "φυσική κατάσταση" του Α.Σαμαρά και κατά πόσο τον έχει η επηρεάσει η ταλαιπωρία που βιώνει με την ολική απώλεια της όρασης από το ένα του μάτι (είχε παραδεχθεί και ο ίδιος στον πρόεδρο της Γαλλίας Φ.Ολάντ όταν έχει χάσει την όρασή του από το ένα του μάτι)...

 Από εκεί και πέρα οι απόψεις των παρισταμένων (δεν ήταν η πρώτη τους φορά που συνέφαγαν, αλλά η πρώτη που μίλησαν συγκεκριμένα για την ανάγκη να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που ακούσει στο όνομα "Σαμαράς") διαφέρουν ως προς το πιο λύση πρέπει να επιλεγεί.

 Οι καραμανλικοί απέρριψαν το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο Καραμανλής: "Δεν θέλει και δεν μπορούμε να τον πιέσουμε".

 Συμφώνησαν ότι έχουν γίνει τεράστια λάθη στην προεκλογική εκστρατεία του κόμματος και τα χρέωσαν στο "περιβάλλον του Κολεγίου" που βρίσκεται γύρω από τον Α.Σαμαρά, αλλά πρότειναν να αναζητηθεί κάποιο νέο πρόσωπο.

 Οι "παρδοσιακοί" δεξιοί εθεσαν θέμα, γενικά οδεολογίας του κόμματος και ανάδειξης νέου προσώπου που θα προωθηθεί: "Χρειαζόμαστε ένα νέο ηγέτη και αναδιοργάνωση του κόμματος" είπε χαρακτηριστικά ένας από αυτούς. "Δεν μπορεί η Χρυσή Αυγή να λειτουργεί άψογα με όλη τη ηγεσία στην φυλακή κι εμείς να μην μπορούμε" κατέληξε.

 Σε ότι αφορά τα πρόσωπα που μπορούν να παίξουν μεταβατικό ρόλο αναφέρθηκε και το όνομα του Δ.Αβραμόπουλου που δεν έχει αντιπάλους σε καμία τπέρυγα, αλλά όλοι εστίασαν στην "τελική" κίνηση: "Καλός είναι η Δημήτρης για να εγγυηθεί τις εξελίξεις. Αλλά πρέπει να βρεθεί αυτός που θα πάει τη ΝΔ μπροστά και να αντιπαρατεθεί μετωπικά με την τρόικα".

 Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ήρθαν και τα ... νέα από την δήλωση Γιαννόπουλου που έθετε θέμα ηγεσίας και εκεί "έδεσε το γλυκό". Μαζί με άλλο, το "κανονικό" γλυκό που τους προσφέρθηκε στο τέλος του δείπνου...

 Πηγή: defencenet.gr

Σχόλια