Πέθανε ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

29-5-2014

















 Τρεις ημέρες μετά τα 86α γενέθλιά του, o Μάλκολμ Γκλέιζερ (ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και των Τάμπα Μπέι Μπούκανιρς) έφυγε από τη ζωή... Ο Μάλκολμ Ίρβινγκ Γκλέιζερ, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, ήταν επιχειρηματίας και κάτοχος πλειοψηφικού πακέτου ομάδων όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οι Τάμπα Μπέι Μπούκανιρς (NFL).

Γεννημένος στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης το 1928, ο Γκλέιζερ ανέλαβε την επιχείρηση του πατέρα του (σ.σ. επισκευές και πωλήσεις ρολογιών) μόλις εκείνος απεβίωσε. Μέσα σε λίγα χρόνια το ρολογάδικο είχε αποκτήσει υποκαταστήματα...

Σύμφωνα με το contra.gr, το χαρτοφυλάκιό του περιελάμβανε συμμετοχές σε εταιρείες εκμετάλλευσης ακινήτων, κυρίως εμπορικών κέντρων μέσω της εταιρείας First Allied, προϊόντων πετρελαίου, τροφίμων, υπηρεσιών υγείας και παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Για ένα διάστημα υπήρξε μεγαλομέτοχος της Formica, η οποία κατασκευάζει τις ομώνυμες επενδύσεις επίπλων και της Harley-Davidson, ενώ υπήρξε κάτοχος του 50% της εταιρείας holding Zapata, την οποία είχε ιδρύσει το 1954 ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος.

Πηγή:thestival.gr

Σχόλια