Χειροπέδες σε δύο Έλληνες που εξαπάτησαν 360.000 Γερμανούς!

26-6-2014
















Δύο Ελληνες, που είχαν εξαπατήσει 360.000 Γερμανούς μέσω υποτιθέμενων κληρώσεων λαχείων και λοταρίας, συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ...


Όπως αναφέρουν οι ελληνικές αρχές, η εγκληματική δράση των δύο ανδρών διήρκησε από τον Ιανουάριο του 2009 έως και τον Νοέμβριο του 2012.

Υπολογίζεται ότι κατάφεραν να εξαπατήσουν 360.000 πολίτες στη Γερμανία, με τα κέρδη από την απάτη να φθάνουν στα 36,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις γερμανικές Αρχές - με τις οποίες συνεργάστηκε η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος - οι δύο άνδρες είναι αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Οι συλληφθέντες έχοντας προμηθευτεί παράνομα «πελατολόγια» από εταιρείες τυχερών παιγνίων, χρησιμοποιούσαν ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό που τηλεφωνούσε σε πολίτες και με το δελεαστικό πρόσχημα ότι μπορούν να κερδίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, αυτοκίνητα, ή ταξίδια τους έπειθαν να συμμετάσχουν - καταβάλλοντας μηνιαία συνδρομή 29,90 ευρώ - σε «ανύπαρκτες» κληρώσεις λαχείων ή/και σε λοταρίες.


Μετά από έρευνα στα σπίτια των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν:

- κεντρική μονάδα Η/Υ, εξωτερικός σκληρός δίσκος και φορητός δίσκος αποθήκευσης δεδομένων USB,

- τέσσερα βιβλιάρια καταθέσεων ελληνικών τραπεζών,

- ελληνικά και ξενόγλωσσα έγγραφα επιχειρήσεων και

- έξι σφραγίδες (μία Ελληνική και πέντε ξενόγλωσσες).

- τρεις κλειστοί φάκελοι, που περιείχαν διάφορα έγγραφα.

Επίσης στην έδρα των δύο εταιρειών των συλληφθέντων στην Αθήνα, οι βρέθηκαν:

δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, τέσσερις φορητοί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων USB και σκληρός δίσκος εντός θήκης, ελληνικά και ξενόγλωσσα έγγραφα επιχειρήσεων και τρεις ξύλινες ξενόγλωσσες σφραγίδες.

Η Δίωξη τονίζει ότι όλα τα κατασχεθέντα θα υποβληθούν στον αρμόδιο Ανακριτή, όπου απεστάλη το αίτημα δικαστικής συνδρομής. Η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη, πάντα σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στο πλαίσιο της αστυνομικής και δικαστικής συνδρομής.

Πηγή:seleo.gr

Σχόλια