Μαχαίρι στο εφάπαξ παραδέχεται ο Γ. Βρούτσης

22-6-2014
















 Να ωραιοποιήσει την σκληρή πραγματικότητα για το ασφαλιστικό, τις συντάξεις και το εφάπαξ επιχείρησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, παραδεχόμενος , όμως, εμμέσως πλην σαφώς ότι έρχεται μεγάλο μαχαίρι σε εφάπαξ και επικουρικές.

Ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του MEGA, επέμεινε ότι δεν θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης και δεν θα υπάρξει ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που εφαρμόζεται στις επικουρικές, για τις κύριες συντάξεις.

Για το εφάπαξ και τις επικουρικές, όμως είπε ότι ακόμα και ιδανικές να ήταν οι δημοσιονομικές συνθήκες στη χώρα οι μειώσεις δεν θα μπορούσαν να αποφευχθούν για λόγους διαφάνειας, αφού κατά τον κ. Βρούτση «για χρόνια γινόταν πλιάτσικο». Επίσης, παραδέχτηκε ότι υπάρχει καθυστέρησης έως και 1,5 έτους στην καταβολή του εφάπαξ και εμμέσως πλην σαφώς προανήγγειλε μεγάλο μαχαίρι , αφού σε σχέση με το μαθηματικό τύπο που θα ισχύσει για τον υπολογισμό του εφάπαξ και την κριτική για το γεγονός ότι μειώνει κατά πολύ το ύψος του, ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι «αναδεικνύει την πραγματικότητα».

Σε ότι αφορά τα οικονομικά των ταμείων διαβεβαίωσε ότι «είμαστε εντός προϋπολογισμού για τις συντάξεις» . Τέλος, ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στη θέσπιση εθνικού φορέα απονομής συντάξεων κατόπιν σχετικής μελέτης διενεργεί το ΚΕΠΕ, ώστε στο εξής η υποβολή αίτησης για σύνταξη να γίνεται ηλεκτρονικά.


Πηγή:www.tribune.gr

Σχόλια