Τα απομεινάρια ανθρώπων και οχημάτων ουκρανικής φάλαγγας που κτυπήθηκε από τους ρωσόφωνους

19-6-2014















 Ένα συγκλονιστικό βίντεο έδωσαν πριν λίγο στην δημοσιότητα οι δυνάμεις αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας με λήψεις από μια "κονιορτοποιημένη" φάλαγγα ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ του ουκρανικού Στρατού και νεοναζιστών της Εθνοφρουράς, όπου απεικονίζονται νεκροί και τραυματίες στο έδαφος, μπροστά στα διαλυμένα τους οχήματα.

 Συνολικά 8 άτομα επέζησαν και συνελήφθησαν από τις δυνάμεις της Νέας Ρωσίας από την ενέδρα όπου καταστράφηκαν τρία ΤΟΜΠ BRDM και δύο εκαφρά οχήματα.
Η κάμερα του ρωσόφωνου στρατιώτη που επιμελείται τα πλάνα, εστιάζει σε έναν από τους τραυματισμένους Ουκρανούς, ο οποίος πεσμένος στο έδαφος και αιμόφυρτος ζητά νερό. Οι ρωσόφωνοι του δίνουν νερό λέγοντας του ότι «μας βομβαρδίζεται και μετά ζητάτε βοήθεια» και ύστερα απευθυνόμενοι προς τον ίδιο τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο οι ρωσόφωνοι στρατιώτες δηλώνουν:
«Κε Ποροσένκο, να οι στρατιώτες σας, να οι πολεμιστές σας, γιατί το κάνετε αυτό;» και εστιάζοντας στους ήδη νεκρούς: «ο θάνατός τους βάρος στην συνείδησή σας κε Ποροσένκο. Το κάνετε αυτό για τα χρήματα των Αμερικανών. Λυπήσου τουλάχιστον τους στρατιώτες σου. Ορίστε ο στρατιώτης σου, εμείς δεν τον αποτελειώνουμε, αλλά εσύ τι κάνεις με τους δικούς μας;».

Σήμερα οι δυνάμεις της Νέας Ρωσίας κτύπησαν σε όλα τα σημεία όπου συγκρούονται με τους Ουκρανούς τουλάχιστον 12 στόχους, σε απάντηση της πρότασης εκεχειρείας του προέδρου της Ουκρανίας Π.Ποροσένκο...


Πηγή:www.defencenet.gr

Σχόλια