ΣΕΝΑΡΙΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ Πρόβες πολέμου από Ρωσία: Με αποστολές βομβαρδισμού σε ακτίνα 4.000 χλμ απαντά η Μόσχα στη Δύση

22-7-2014














 Με την κόντρα ΗΠΑ και Ρωσίας να «χοντραίνει» λόγω της Ουκρανίας, η Μόσχα προχωρά σε συνδυασμένες αεροπορικές επιχειρήσεις κατάρριψης αεροπορικών στόχων, άφεσης βομβών και αναχαίτισης στρατηγικών βομβαρδιστικών σε βάθος έως 4.000 χιλιομέτρων.
Πληρώματα βομβαρδιστικών αεροσκαφών Su-24M και αναχαίτισης MIG-31BM της Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης της Ρωσίας διατάχθηκαν να ξεκίνησουν αποστολές που προσομοιάζπυν σε αντιμετώπιση «θερμού επεισοδιόυ» με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, πέραν και των ρωσικών συνόρων. Η επικέντρωση τους ωστόσο είναι στη Μαύρη Θάλασσα.

«Περισσότερα από 20 πληρώματα από αεροπορικές βάσεις που σταθμεύουν στην πόλη Chelyabinsk και Krasnoyarsk Krai θα κάνουν επιχειρήσεις σε απόσταση 2.000 έως 4.000 χιλομέτρων και μάλιστα ασταμάτημα», δήλωσε ο συνταγματάρχης της κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης Jaroslav Roschupkin County.

Τα αεροσκάφη θα πραγματοποιήσουν εναέριο ανεφοδιασμό δύο φορές από τα ιπτάμενα τάνκερ IL-78. Κατά τη διάρκεια δε της αποστολής θα γίνουν ασκήσεις οι οποίες θα περιλαμβάνουν τακτικά επεισόδια στον αέρα, εκτόξευση πυραύλων αέρος-αέρος με στόχο την εικονική καταστροφή εναέριων στόχων, όπως επίσης και αναχαίτιση στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών.,br> Οι ασκήσεις θα διεξαχθούν στη Μαύρη Θάλασσα και στο έδαφος «Ashuluk» στην περιοχή του Αστραχάν.

Τα αεροσκάφη Su-24M και MIG-31BM θα έχουν τη συνδρομή των ιπτάμενων ραντάρ Α-50 από τα οποία και θα λαμβάνουν εικόνα για την εξουδετέρωση των εχθρικών στόχων.,br> Τα Su-24M είναι μαχητικά-βομβαρδιστικά αεροσκάφη και τώρα αποτελούν τη βασική δύναμη κρούσης της Ρωσίας έως ότου αντικατασταθούν, μετά το 2020, από τα Su-34. Όσον αφορά στα MIG-31BM πρόκειται για δικινητήρια διθέσια αναχαιτιστικά μεγάλη εμβέλειας και αυτονομίας εξοπλισμένα με ραντάρ και πυραύλους μεγάλης εμβέλειας. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη σχεδιάστηκαν για την αναχαίτιση αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών και πυραύλων cruise στον αχανή ρωσικό εναέριο χώρο.,br> Χαρακτηριστικά όπως αναφέρουν πηγές 4 μαχητικά MiG-31BM μπορούν να πραγματοποιήσουν περιπολία και να καλύψουν μία περιοχή με μήκος 800-900 χιλιομέτρων χάριν στο ραντάρ που διαθέτουν το οποίο έχει εμβέλεια 320 χλμ και να αντιμετωπίσει εχθρικά ίχνη σε απόσταση 280 χλμ. Η πραγματοποίηση τέτοιου είδους αποστολών δείχνει πώς η Ρωσία θέλει να είναι καθ’ όλα έτοιμη, καθώς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία ανεβάζουν τους τόνους και… παίζουν με τη φωτιά.


Πηγή:defencenet.gr

Σχόλια