Από κόσκινο οι συμβάσεις αορίστου χρόνου

21-7-2014


















Yπόνοιες πως αρκετές από τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου που μετατράπηκαν σε αορίστου δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για αυτή τη μετατροπή Από κόσκινο θα περάσουν στο σύνολο τους οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες μετατράπηκαν σε αορίστου την τελευταία πενταετία (σσ κι ενδεχομένως παραπάνω).

Βασική αιτία αυτής της εξέλιξης αποτέλεσε το γεγονός ότι εκφράστηκαν υπόνοιες πως αρκετές από αυτές δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για αυτή τη μετατροπή, όπως προέκυψε από μια επιλεκτική εξέταση ορισμένων συμβάσεων. Ωστόσο, το γεγονός αναμένεται ότι θα έχει αντίκτυπο σε τομείς του Δημοσίου, οι οποίοι "στηρίζονται" σε αυτές τις μετατροπές και βεβαίως στους υπαλλήλους που τις αξιοποίησαν.

Ηδη, οι πρώτοι τριγμοί φέρεται να προέρχονται και πάλι από το χώρο των πανεπιστημίων, όπου εντοπίστηκαν κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις. Θα πρέπει πάντως να αναφερθεί ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο έχει αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία, είναι διατεθειμένο να φτάσει την ιστορία έως το τέλος της.

Πάντως, προς το παρόν δεν διευκρινίζεται πόσο μεγάλο είναι το μέγεθος του προβλήματος, το οποίο, πάντως, έχει αρχίσει ήδη να ανησυχεί πολύ κόσμο στον στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.


Πηγή: voria.gr

Σχόλια