Επανάσταση στις βαφές μαλλιών: Έρχεται συσκευή που τα βάφει στη στιγμή!

29-7-2014


















 Οι ερευνητές χρησιμοποιούν δέσμη ιόντων, που χρησιμοποιείται κυρίως στη Μηχανική, που τους επιτρέπει να εισχωρούν στη ρίζα των μαλλιών


Έρχεται το τέλος της βαφής των μαλλιών; Κι όμως! Μία συσκευή παρόμοια με την ισιωτική μαλλιών θα μπορεί να βάφει τα μαλλιά στη… στιγμή και μάλιστα εντελώς ακίνδυνα.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Νιου Μέξικο και το Εργαστήριο Loς Alamos National Laboratories, κατάφεραν με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, να δημιουργήσουν μία συσκευή που αλλάζει το χρώμα των μαλλιών. Η συσκευή δεν έχει τελειοποιηθεί, ωστόσο, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, το μεγάλο πλεονέκτημά της είναι ότι δεν έχει ύποπτες χημικές ουσίες.


 Η συσκευή θυμίζει το flat iron, αναφέρουν οι δημιουργοί της και καθηγητές Μπρους Λεμαρτίν και Ζαίντ Λεσεμαν, οι οποίοι,όπως επισημαίνουν, επικέντρωσαν την έρευνά τους στην παρασκευή ενός προϊόντος με τις μικρότερες συνέπειες στην ανθρώπινη υγεία. Η έρευνα για την τελειοποίηση του ισιωτικού προιόντος που μπορεί ταυτόχρονα να βάφει τα μαλλιά, είχαν ξεκινήσει εδώ και πέντε χρόνια και το μαγικό συστατικό είναι η νανοτεχνολογία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, οι ερευνητές χρησιμοποιούν δέσμη ιόντων, που χρησιμοποιείται κυρίως στη Μηχανική, που τους επιτρέπει να εισχωρούν στη ρίζα των μαλλιών.


Μάλιστα,σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, οι επιστήμονες δοκίμασαν την πρωτοποριακή τεχνική σε μαύρα, καστανά και μαύρα μαλλιά και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, ήταν πιο αποτελεσματική στα καστανά. Το κόστος της συσκευής που χρωματίζει στη στιγμή τα μαλλιά δεν έχει αποκαλυφθεί από τους δημιουργούς της, αν και υπολογίζεται σε εκατομμύρια δολάρια. Το μόνο μειονέκτημα της συσκευής είναι ότι καθίσταται αναποτελεσματική σε ό,τι αφορά στην κάλυψη των λευκών τριχών. Το επόμενο βήμα των επιστημόνων είναι να δημιουργήσουν μία συσκευή που να δίνει μόνιμο χρώμα στα μαλλιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ευρώπη,6 στις 10 γυναίκες έχουν βαμμένα μαλλιά ενώ υπάρχουν έρευνες που έχουν συνδέσει τις βαφές μαλλιών με τον κίνδυνο ορισμένων καρκίνων και άλλες που έδειξαν ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια σχέση.


Πηγή: protothema.gr

Σχόλια