Οι μαχητές της επιστράτευσης της Νοβορωσίας επιτυχώς αποτρέπουν τις επιθέσεις των εξολοθρευτών

20-8-2014

















 Ο οικισμός Μακέεβκα και μερικές περιοχές του Ντονέτσκ την προηγούμενη νύχτα υπέστησαν ομαδικούς βομβαρδισμούς εκ μέρους των εξολοθρευτών... Στο Ντονέτσκ μερικά κτίρια βρέθηκαν κατεστραμμένα ολοσχερώς.

Στο Μακέεβκα ο σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης υπέστη δυνατό βομβαρδισμό. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού κρυβόταν στα υπόγεια και τα καταφύγια. Ο βομβαρδισμός προκάλεσε πυρκαγιά στο σχολείο αρ. 151, η φωτιά πλήρως κατέστρεψε το εκπαιδευτικό ίδρυμα.
Παρά τους βομβαρδισμούς σε μερικές περιοχές του Ντονέτσκ κατάφεραν να αποκαταστήσουν την παροχή νερού. Η Ελιζαβέτα Γλίνκα, γνωστή ως Γιατρός Λίζα, σκοπεύει να πάει στο Ντονέτσκ για την απομάκρυνση των πέντε άρρωστων παιδιών με χρονιαία νεφρική ανεπάρκεια. Αυτά τα παιδιά χρειάζονται τρεις φορές την εβδομάδα να υφίστανται τη θεραπεία της αιματοδιάλυσης. Ο ουκρανικός στρατός δεν κατάφερε να θέσει υπό τον έλεγχο την πόλη Ιλοβάισκ στα 35 χιλιόμετρα ανατολικά από το Ντονέτσκ. Όπως λένε οι αμυνόμενοι του Ντονμπάς, οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν στη μάχη για την πόλη αυτή περίπου 80 άτομα. Επίσης οι μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης αναφέρουν ότι κατέστρεψαν σχεδόν σαράντα μονάδες τεθωρακισμένων. Ταυτόχρονα οι κάτοικοι λένε ότι ο στρατός του Κιέβου βομβάρδιζε την πόλη με εμπρηστικά πυρομαχικά.

Στο επιτελείο της λαϊκής επιστράτευσης ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια των ενεργών επιθετικών κινήσεων των δυνάμεων της λαϊκής επιστράτευσης απελευθερώθηκε ο οικισμός Νίζναγια Κρίνκα που βρίσκεται ανάμεσα στο Γκόρλοβκα και το Ντονέτσκ.

Με τον τρόπο αυτό η λαϊκή επιστράτευση κατάφερε να εμποδίσει τις ουκρανικές δυνάμεις να κόψουν το Γκόρλοβκα από την ενότητα του Ντονέτσκ και το Μακέεβκα και να βάλουν το Γκόρλοβκα σε κλοιό. Αυτές τις τρεις πόλεις συνεχίζουν να ελέγχουν οι δυνάμεις της λαϊκής επιστράτευσης. Για 9 νεκρούς ανέφεραν οι συγγενείς των στρατιωτών από την 28η μηχανοκίνητη ταξιαρχία η οποία εγκαθίσταται στην περιοχή της Οδησσού. Όπως λένε οι γυναίκες και οι μητέρες, οι στρατιώτες βρίσκονται στο Ντονμπάς σχεδόν χωρίς κανένα εφοδιασμό από τα νώτα.

Όπως λένε οι συγγενείς, μια ομάδα της 28ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας στις 16 Αυγούστου έπρεπει να μεταφέρουν στο Σιρόκι Λαν της περιοχής του Νικολάγιεφ για την αναδιοργάνωση και συμπλήρωση, όμως από την περιοχή των πολεμικών επιχειρήσεων οι στρατιώτες ακόμα δεν έχουν βγει. Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, τα τμήματα της ταξιαρχίας συμμετέχουν στις μάχες στο Σαούρ-Μογκίλα. Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Αλεξάνδρ Ζαχάρτσενκο, η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ πάντα είναι ανοικτή για συνομιλίες με το Κίεβο, όμως σε ισοδύναμες συνθήκες και μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Νοβορωσίας.



Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια